Więcej zszywek z tablicy

Na słodko

Proste ciasto z truskawkami
Tarta cytrynowa 220 g mąki ...
Ciasto z musem czekoladowym...
sernikos
serniknazimno
serniczek
Ciasteczka z patelni
Zdrowy deser Snickers FIT. ...
Jestem totalnie oczarowana ...
fit
Fit ciastka czekoladowe,tak...
zdrowy deser Monte domowej ...
pychotka z malinami
Brownies z Kokosem (Ciasto ...
Piernik kalifornijski Mniam...
Sans Rival - ciasto na wagę...
10 Super Przepisów na Kokos...
Domowe ciasto Kinder Bueno ...
ciasto bananowe
Ciasto bananowe z musem cze...
Ciasto z truskawkami i budy...
placuszki twarogowe z budyn...
Najlepsze brownie na świeci...
kinder maxi king przepis ml...
Magiczne ciasto
Ciasto kinder country. Wygl...
edzix

edzix od kawka1

Dodane 12.12 o 9:49
Obserwuj
Tarta cytrynowa 220 g mąki pszennej 110 g masła 50 g cukru 1 żółtko szczypta soli Krem cytrynowy: 250 ml mleka 30 g cukru 3 żółtka 30 g mąki ziemniaczanej skórka otarta z 2 cytryn sok z 2 cytryn Masa bezowa: 2 białka 120 g cukru Przygotuj kruche ciasto: mąkę przesiej do miski, dodaj masło w kawałkach, cukier, żółtko i sól. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty o średnicy 22 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz około 15 minut, aż ciasto będzie jasnobrązowe. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj krem: zagotuj mleko z cukrem. Żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną i ciągle mieszając, powoli dodaj gorące mleko. Do powstałej masy dodaj sok i skórkę otartą z cytryn. Całość zagotuj. Ubij białka z cukrem na sztywną pianę i delikatnie połącz z zagotowanym kremem. Masę wylej na podpieczony spód tarty i całość zapiekaj przez 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 st. C.

Tarta cytrynowa 220 g mąki pszennej 110 g masła 50

g cukru 1 żółtko szczypta soli Krem cytrynowy: 250 ml mleka 30 g cukru 3 żółtka 30 g mąki ziemniaczanej skórka otarta z 2 cytryn sok z 2 cytryn Masa bezowa: 2 białka 120 g cukru Przygotuj kruche ciasto: mąkę przesiej do miski, dodaj masło w kawałkach, cukier, żółtko i sól. Szybko zagnieć ciasto, zawiń w folię i wstaw do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmij ciasto, rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty o średnicy 22 cm. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 st. C. Piecz około 15 minut, aż ciasto będzie jasnobrązowe. Odstaw do wystygnięcia. Przygotuj krem: zagotuj mleko z cukrem. Żółtka wymieszaj z mąką ziemniaczaną i ciągle mieszając, powoli dodaj gorące mleko. Do powstałej masy dodaj sok i skórkę otartą z cytryn. Całość zagotuj. Ubij białka z cukrem na sztywną pianę i delikatnie połącz z zagotowanym kremem. Masę wylej na podpieczony spód tarty i całość zapiekaj przez 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 150 st. C.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Słodkości ;3 słodkości Na słodko jedzwnie +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: