Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Tarta cytrynowa Ciasto 200g...
Francuskie ciasteczka z leś...
bananowe ciasto bez pieczen...
nadziewane pieczarki z patelni
***
...
przystaweczki :) (a'la...
Krokiety szpinakowe Krokiet...
Piersi z kurczaka pieczone ...
Fit placuszki z serka wiejs...
“Potrawka” z cukinią (3 por...
Maślane gofry
Koktajl truskawkowomalinowy
Ciasto francuskie ze śliwkami
310 - kcal, grillowana pier...
Kurczak z makaronem w sosie...
Najlepszy Placek po Węgiers...
Pieczarkowe burgery
...
Ziemniaki pieczone z cebulką
TRÓJKĄTY Z CIASTA FRANCUSKI...
gulasz a’la chili con carne
domowe bulionetki
Ostre kotleciki drobiowe
chlebek z jabłkiem i morelami

Więcej zszywek ze źródła

www.insanitytheory.net

Ucierane cytrynowe babeczki... Tarta cytrynowa 
Ciasto 
20... Ptysie z kremem waniliowym
... mocno cytrynowe
Luscious Le...
weronaz

weronaz od Anita205

Dodane 10.11 o 8:58 z

www.insanitytheory.net

Obserwuj

Tarta cytrynowa Ciasto 200g masła temperatury pokojowej

100g cukru pudru 1 żółtko 2 łyżki ekstraktu z wanilii 2 1/2 łyżki mleka 300g mąki szczypta soli Nadzienie 150 ml soku z cytryny 250g cukru pudru 300 ml śmietany kremówki 6 średnich jajek 1 Połącz razem wszystkie składniki nadzienia, a następnie przecedzić przez gęste sito lub muślin i pozostaw na noc w lodówce. 2. Utrzyj masło z cukrem, następnie dodaj ekstrat z wanilii, żółtko, mleko i sól. Wszystko połącz, dodaj mąkę, zagnieć. Owiń i wstaw do lodówki na co najmniej 1 godzinę. 3. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C. Ciasto oprósz mąką, rozwałkuj do grubości 6 mm i wyklej wysmarowane masłem foremki. Nakłuj widelcem i włóż do lodówki na około 30 minut. 4. Przykryj papierem do pieczenia, obciąż fasolą, ryżem lub kulkami ceramicznymi i piecz około 15 minut w temperaturze około 180 stopni. Usuń obciążenie i papier i piec przez kolejne 10 minut aż nabiorą złotego koloru. . Wyjmij z piekarnika i ostudzić, a następnie umieść w lodówce. 6. Rozgrzej piekarnik do 120 stopni C. Umieść tarty na blasze i ostrożnie wlej cytrynowe nadzienie. Piec przez 1 - 1 1/2 godziny. Upieczone będą ścięte na całej powierzchni - sprawdzamy patyczkiem dotykając tylko powierzchni (może się lekko trząść). Wyjąć, przestudzić w formie, następnie włożyć do lodówki na całą noc. podawać np. udekorowane bitą śmietaną lub oprószone cukrem pudrem

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
anetaen_
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY