Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

12 Pomysłów na Dania z Kurc...
Makaron z kurczakiem, szpin...
Brokuły mocy, czyli paniero...
Zapiekanka z Makaronem: 15 ...
Polecam!
Bułki do hamburgerów
Składniki: ciasto na pizze:...
Pierś z kurczaka ala gulasz...
Przepis na sernik z 3 skład...
UWAGA! To sphagetti, które ...
W roli żółtek sprawdzi się ...
Lasagne z pieczarkami i ser...
Ziemniaki zapiekane po gosp...
pizza z patelni, bez piekar...
Jak długo gotować jedzenie ...
Marynowane pączki stokrotek...
Zostały Ci ziemniaki z obia...
Budyniowe naleśniki- najlep...
gotowanie jaj
Bułki pizza. Ciasto: 1,5 sz...
Bardzo marchewkowe placuszk...
Babeczki sernikowe z czekol...
Krem Kinder Bueno :) Składn...
TARTA CZEKOLADOWA Z JEŻYNAM...
Ciasto „Bounty”- czyli wilg...
Ciasteczka Twix

Więcej zszywek ze źródła

ilovebake.pl

CRUMBLE ZE ŚLIWKAMI Ciasto czekoladowe z kremem... Stefanka bez pieczenia Ciasto biały lion Ciasto czekoladowy Kubuś Ciasto snikers TORT CZEKOLADOWY Z MUSEM CZ... Ciasto euforia STEFANKA NA HERBATNIKACH

S...
ankap0617

ankap0617 od dirgela

Dodane 27.07 o 18:55 z

ilovebake.pl

Obserwuj

TARTA CZEKOLADOWA Z JEŻYNAMI Tarta czekoladowa z jeżynami

o mocnym i intensywnym smaku dla fanów czekolady. Nie wymaga pieczenia przez co wykonasz ją szybciej i na pewno jest mniej skomplikowana. Tarta czekoladowa jest na spodzie z ciasteczek oreo. Zmiel je dokładnie w malakserze lub po prostu wrzuć do woreczka foliowego i kilkakrotnie pociągnij po nich intensywnie wałkiem. Im lepiej zmielone ciasteczka tym łatwiej będzie się kroiło i spód bardziej się ze sobą połączy. Spód z oreo możesz wykonasz nawet dzień wcześniej i trzymać schłodzony w lodówce. Masa czekoladowa jest bardzo prosta w przygotowaniu. Trzeba pamiętać, aby w lato kremówka była dobrze schłodzona (najlepiej całą noc w lodówce) w innym wypadku może zważyć się podczas miksowania i łączenia z czekoladą. Czekoladę użyłam dobrej jakościowo gorzkiej czekolady o wysokiej zawartości kakao oraz mlecznej, przez co nie dodawałam już do masy cukru. Podczas chłodzenia masa stężeje i stworzy fajny krem o aksamitnej konsystencji. SKŁADNIKI NA SPÓD Z OREO: 350 g zmielonych ciastek oreo 100 g masła, temp. pokojowa 1 łyżka kakao SKŁADNIKI NA KREM CZEKOLADOWY: 100 g mlecznej czekolady 100 g gorzkiej czekolady 450 ml śmietanki kremówki 30% DODATKOWO: ok. 100 g jeżyn Zmielone ciasteczka oreo łączymy razem z przesianym kakao oraz masłem, aż masa będzie wilgotna. Formę na tartę o średnicy około 24 cm smarujemy lekko masłem i wykładamy na dno i boki masę z ciasteczek. Dociskamy i wkładamy na godzinę do lodówki. 100 ml śmietanki podgrzewamy razem z czekoladami, aż masa będzie jednolita i składniki rozpuszczone. Pozostałą kremówkę ubijamy na sztywną masę, następnie cały czas miksując dodajemy po łyżce ostudzoną i jeszcze płynną masę z czekolady. Gotowy krem wykładamy na spód i dekorujemy jeżynami. Owijamy folią i wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia i gotowanie Kuchnia Food #Pyszności# +78 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: