Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

...
Naleśniki
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Milky Way
Biszkopt:



* 6 ...
Domowe marshmallows

Przepi...
½ szklanki miodu
¼ szklanki...
Biszkopt:
- 5 jaj
- 3/4 szk...
Tarta z bananami i kremem b...
domowe toffee :D
PERFEKCYJNE PLACKI DO TORTI...
Placuszki  bananowe. 

Skła...
Ciasto Malibu
ciasto czekol...
Snickers HOME MADE


Wspani...
Zupa serowa przepis
 Składn...
Genialne
spaghetti inaczej he
galaretki ciekawiej
arbuzowy drink
zajaczek
Deser
...
...
bonia44_2008

bonia44_2008 od olcia624

Dodane 10.07 o 18:29
Obserwuj
Tarta z bananami i kremem budyniowym

Składniki na spód:

350 g ciasteczek Hit kakaowe

100 g masła

Składniki na krem budyniowy

400 ml mleka

1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem

2 duże żółtka

2 łyżki cukru

1 łyżka masła

Dodatkowo:

300 ml śmietany kremówki

1 łyżka cukru

1 łyżeczka żelatyny

2 duże banany

sok z 1 cytryny

20 g mlecznej czekolady

Ciasteczka zmielić w blenderze, dodać roztopione masło i wymieszać aby powstał z ciasteczek „mokry piasek”, masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i utworzyć z ciastek boki o wysokości 2 – 3 cm. Schłodzić w lodówce.

W 200 ml mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, cukier i dokładnie wymieszać, resztę zagotować i wlać mieszaninę, zagotować, zdjąć z gazu. Budyń przełożyć do plastikowej miseczki, przykryć z góry folią spożywczą żeby nie pojawił się kożuch i odstawić do ostygnięcia. Kiedy będzie zimny utrzeć z łyżką masła i wyłożyć na ciasteczkowy spód.

Banany pokroić w plasterki i wymoczyć dokładnie z każdej strony w soku wyciśniętym z cytryny i układać na wierzchu budyniu. Wstawić do lodówki na czas przygotowania bitej śmietany.

Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na banany, wyrównać z góry.

Czekoladę rozpuścić, włożyć do foliowego woreczka, odciąć mały rożek i zrobić ozdobną kratę na wierzchu bitej śmietany.

Smacznego!

In...

Tarta z bananami i kremem budyniowym


Składniki na spód:

350 g ciasteczek Hit kakaowe

100 g masła

Składniki na krem budyniowy

400 ml mleka

1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem

2 duże żółtka

2 łyżki cukru

1 łyżka masła

Dodatkowo:

300 ml śmietany kremówki

1 łyżka cukru

1 łyżeczka żelatyny

2 duże banany

sok z 1 cytryny

20 g mlecznej czekolady

Ciasteczka zmielić w blenderze, dodać roztopione masło i wymieszać aby powstał z ciasteczek „mokry piasek”, masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać wierzch i utworzyć z ciastek boki o wysokości 2 – 3 cm. Schłodzić w lodówce.

W 200 ml mleka rozpuścić budyń, dodać żółtka, cukier i dokładnie wymieszać, resztę zagotować i wlać mieszaninę, zagotować, zdjąć z gazu. Budyń przełożyć do plastikowej miseczki, przykryć z góry folią spożywczą żeby nie pojawił się kożuch i odstawić do ostygnięcia. Kiedy będzie zimny utrzeć z łyżką masła i wyłożyć na ciasteczkowy spód.

Banany pokroić w plasterki i wymoczyć dokładnie z każdej strony w soku wyciśniętym z cytryny i układać na wierzchu budyniu. Wstawić do lodówki na czas przygotowania bitej śmietany.

Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wrzącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę z cukrem, dodać zimną żelatynę i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na banany, wyrównać z góry.

Czekoladę rozpuścić, włożyć do foliowego woreczka, odciąć mały rożek i zrobić ozdobną kratę na wierzchu bitej śmietany.

Smacznego!

In...

Zgłoś naruszenie

Julia8

Jeżeli masz czas proszę wpadnij na mojego bloga :) bffashion-victim.blogspot.com/

4.07 o 11:43    | 

zimna_jak_lod

Pysznie wygląda :)

22.06 o 14:46    |  Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
pinakolada123
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY