
TARTA Z BANANAMI I TOFFI BEZ PIECZENIA Rozmiary formy
do pieczenia: blaszka do tarty o średnicy 20-23 cmnajlepsza z wyjmowanym dnem. Składniki na spód: 250g ciastek digestive 100g masła ( rozpuszczone) Składniki na krem: 1 puszka gotowej masy krówkowej (kajmak) (397g)4 małe banany300ml śmietany kremówki 30-36%starta gorzka czekolada do dekoracji Ciastka pokruszyć (w malakserze lub wałkiem), wymieszać z roztopionym masłem . Tak przygotowaną masą ciasteczkową wyłożyć, ubijając mocno dno i boki formy. Schłodzić w lodówce około 30min. Na gotowy spód ciasteczkowy wyłożyć masę kajmakową. Banany obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny (nie ściemnieją). Ułożyć pokrojone banany. Śmietanę kremówkę ubić, wyłożyć na wierzch ciast, całość posypać startą czekoladą. Schłodzić w lodówce.
Użytkownicy także przypinają: