Więcej zszywek z tablicy

Inspiracje kulinarne:D

Przekąski na Imprezę w Wers...
Sałatka makaronowa z brokuł...
Jest wilgotne, zdrowe – dzi...
Tarta z białej czekolady pr...
Filety z kurczaka w sosie m...
11 niezwykłych zastosowań k...
Tort bezowy, z masą marcepa...
kawka
ciekawe:))
czekoladowe malibu
Nowy przepis na ciacho:D
Muffinki z oreo.
Szukam inspiracji na krem d...
Piernikowy deser z gorącymi...
Miękkie i puszyste babeczki...

Więcej zszywek ze źródła

marshasbakingaddiction.com

Tarta z białej czekolady pr...

Tarta z białej czekolady przepis ang.

[klik] Na spód: 1/3 szklanki ( 75g ) niesolonego roztopionego masła 2 i 1/2 szklamki ( 250g) herbatników Masa: 3 i 1/2 szklanki ( 600g ) białej czekolady , posiekanej na małe kawałki 1 szklanka ( 240ml ) jogurtu greckiego 4 żelatynowe liście = 4 łyżeczki żelatyny 2 i 1/2 szklanki ( 600 ml) śmietany kremówki, ubitej na gładko Maliny i wiórki czekoladowe do dekoracji Przygotowanie: Nasmaruj okrągłą foremkę masłem lub innym tłuszczem. Wymieszaj razem okruchy z roztopionym masłem a następnie wyłóż przygotowane ciasto na dno foremki. Odłóż do lodówki na czas przygotowania masy. Masa: Ułóż miskę żaroodporną nad garnkiem z gotującą się wodą tak aby dno miseczki nie dotykało wrzątku. Do miseczki wsyp kawałki białej czekolady i mieszaj od czasu do czasu. Uważaj żeby nie przegrzać czekolady. Gdy się całkowicie roztopi ściągnij miskę z garnka do wystygnięcia. Do osobnej miseczki dodaj żelatynę oraz 4 łyżki stołowe wody i wymieszaj (w przepisie piszę żeby mieszać nad wrzątkiem). Roztopioną czekoladę wymieszaj z jogurtem, następnie wmieszaj żelatynę a na końcu ubitą śmietanę. Całość wlej do foremki z dnem z pokruszonych herbatników. Odłóż do lodówki na około 4 godziny lub pozostaw na noc.

Zszywka przypięta także na tablicach:
ggg tarty Food Smacznego +120 innych
Zgłoś naruszenie

Kamson_ek

wychodzi?

 |  8.10 o 10:12  

julciawitt222

mega

 |  25.09 o 18:14  

diabelska

To jest ciasto BIAŁY PUCH.

 |  23.09 o 16:17  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: