Szkice, rysunki, tutoriale


Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

drzewa
.....
Składniki na dwie blaszki c...
Tarta z kurczakiem i warzyw...
Delikatny krem z białej cze...
Zapiekanka gyros/kebab - kl...
Stromboli to rodzaj zawijan...
jajko w bułce
Kurczak w marchewce
Kurczak caprese pieczony w ...
Krem "Kinder Bueno&quo...
Proste domowe bułki cynamon...
rafaello
...
delikatnie
mała sypialnia.
,,,,
Tarta rafaello

Spód:

 

*...
Biszkopt pieczony według te...
^_^
Przyda się :D
Pudełko
na choinkę :)
wazon w swetrze
,,,,
Składniki:  Ciasto:   3-3,5...
martynka93

martynka93 od Klaudyna95

Dodane 7.02 o 17:34
Obserwuj
Tarta z kurczakiem i warzywami na cieście francuskim Składniki: pojedynczy filet z piersi kurczaka opakowanie ciasta francuskiego 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 2 garście szpinaku baby 3 plastry szynki dojrzewającej 1 jajko 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki startej mozzarelli 2 łyżki oleju do smażenia szczypta płatków chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Przygotować farsz do tarty. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Przyprawić delikatnie solą, pieprzem i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać dojrzewającą szynkę pokrojoną w paseczki. Chwilę przesmażyć razem. •	Pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę oraz chili dodać do zarumienionego mięsa. •	Na oddzielnej patelni podsmażyć na maśle z czosnkiem liście szpinaku. •	Piekarnik nastawić na 180 stopni. •	Ciasto francuskie podsypać mąką, zagnieść i wywałkować okrągły placek nieco większy niż foremka do tarty. Ciasto przenieść do foremki i ściąć brzegi wystające ponad. Obciążyć środek tarty (ja użyłam ruchomego dna tortownicy) i podpiec w piekarniku około 10-12 minut. • Przygotować sos - jogurt wymieszać z jajkiem, dodać 1 łyżkę mozzarelli, zioła prowansalskie, sól i pieprz. •	Podpieczone ciasto wyłożyć szpinakiem i farszem mięsno-warzywnym. Zalać przygotowanym sosem a cały wierzch tarty posypać pozostałą częścią mozzarelli. •	Piec kolejne 10-15 minut. •	Podać z sałatką ze świeżych warzyw.

Tarta z kurczakiem i warzywami na cieście francuskim

Składniki: pojedynczy filet z piersi kurczaka opakowanie ciasta francuskiego 1 mała cukinia 1/2 czerwonej papryki 2 garście szpinaku baby 3 plastry szynki dojrzewającej 1 jajko 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki startej mozzarelli 2 łyżki oleju do smażenia szczypta płatków chili 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła sól pieprz Przygotowanie: Przygotować farsz do tarty. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kosteczkę. Przyprawić delikatnie solą, pieprzem i wrzucić na rozgrzany tłuszcz. Dodać dojrzewającą szynkę pokrojoną w paseczki. Chwilę przesmażyć razem. • Pokrojoną w kostkę cukinię, paprykę oraz chili dodać do zarumienionego mięsa. • Na oddzielnej patelni podsmażyć na maśle z czosnkiem liście szpinaku. • Piekarnik nastawić na 180 stopni. • Ciasto francuskie podsypać mąką, zagnieść i wywałkować okrągły placek nieco większy niż foremka do tarty. Ciasto przenieść do foremki i ściąć brzegi wystające ponad. Obciążyć środek tarty (ja użyłam ruchomego dna tortownicy) i podpiec w piekarniku około 10-12 minut. • Przygotować sos - jogurt wymieszać z jajkiem, dodać 1 łyżkę mozzarelli, zioła prowansalskie, sól i pieprz. • Podpieczone ciasto wyłożyć szpinakiem i farszem mięsno-warzywnym. Zalać przygotowanym sosem a cały wierzch tarty posypać pozostałą częścią mozzarelli. • Piec kolejne 10-15 minut. • Podać z sałatką ze świeżych warzyw.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: