Więcej zszywek z tablicy

Jedzenie

Sernik z mango - bez pieczenia
Sernik z białą czekoladą i ...
Omlet na słodko
Przepis na marcepan
Ciasto gruszkowe
paszteciki z grzybami i kap...
Puszyste pierniczki świąteczne
Piernik z orzechowym kremem
Deser z nasionami chia
Domowe cantucci - sprawdzon...
Składniki: 200g mąki pszenn...
xxx
Rozpływający się w ustach s...
Kremowy makaron z kurczakie...
Chocolate con churros
Sorbet z kiwi Składniki na ...
...
Ciastka walentynkowe. Ciast...
Kremowy, cytrynowy po prost...
Szarlotka w szklance, czyli...
Naleśniki z jabłkami w posy...
Coraz bliżej święta..
Dekorowanie świątecznych pi...
Pierniczki jak z Kopernika ...
Smoothie truskawkowo- miętowe
Świąteczne Pierniki: 10 Pys...

Więcej zszywek ze źródła

poprostupycha.com.pl

Budyniowe naleśniki Muszle makaronowe z kozim s... Bananowe placuszki śniadaniowe Naleśniki ze szpinakiem i fetą Stripsy z kurczaka jak z KFC Omlet na słodko Wrapy z kurczakiem Domowe kopytka ziemniaczane Sałatka leśna polana

Składniki: 200g mąki pszennej lub krupczatki120g

zimnego masła 4 łyżki cukru pudru1 żółtko1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki zimnej wody Krem budyniowy: 500 ml mleka150g cukru drobnego32 g cukru z prawdziwą wanilią150g mąki pszennej1 budyń waniliowy (proszek)4 żółtka1 jajko150g miękkiego masła Dodatkowo: 200g malin200g borówek amerykańskich Jak zrobić tartę z malinami i borówkami? Wykonanie: Zaczynamy od kremu budyniowego. Do garnka wlewamy 500 ml mleka i gotujemy na małym ogniu. W osobnej misce miksujemy cukry, mąkę, sypki budyń, żółtka i jajko. Gdy mleko się zagotuje, wtedy wlewamy masę jajeczną cały czas mieszając łyżką lub trzepaczką. Na początku zaczną pojawiać się małe grudki, później coraz większe i po kilku minutach mieszania powinien powstać gładki, gęsty krem. Odstawiamy go do całkowitego przestygnięcia w zimne miejsce. Po tym czasie w osobnej misce ucieramy miękkie masło na jasny puch. Stopniowo dodajemy po jednej łyżce budyniu cały czas miksując. Kruche ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, zimne masło oraz żółtko. Składniki siekamy razem, na koniec dodajemy zimną wodę i szybko zagniatamy gładkie ciasto (następnie chłodzimy je minimum 30 minut w lodówce). Foremkę do tarty (u mnie o średnicy 26 cm) smarujemy masłem. Ciasto rozwałkowujemy lekko i przekładamy do foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Pieczemy przez około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni (bez termoobiegu). Po przestygnięciu ciasta, nakładamy na nie krem oraz dekorujemy świeżymi owocami. Smacznego!

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie Ciasta do wypróbowania Ulubione In The Kitchen +21 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: