Więcej zszywek z tablicy

Cooking^^

CIASTO ARBUZ
Sałatka na każdą okazję
Krokiety ziemniaczane chrup...
Ciasto kawowy bananowiec
Kotlety ziemniaczane w waflu
Ciasto knoppers na herbatni...
Tort cappuccino
HIT - kurczak w serowej pan...
To ciasto jest genialne, sa...
Tiramisu z malinami
Kotleciki z kurczaka smażon...
Ciasto z musem z białej cze...
Królewska szarlotka - 4 jaj...
fikuśne pączusie z bananami...
MILK CAKE czyli Mleczna kan...
Naleśniki czekoladowe
Ciasto Cappucino
Ciasto czekoladowe z kremem...
Tarta z mascarpone i bita ś...
Krokiety ziemniaczane z ser...
Mini pączki ekspresowe
Pomysł na szybki, zdrowy ob...
Kurczak z makaronem w sosie...
Banoffee Pie [tortownica o ...
Kopiec kreta bez pieczenia ...
Muffiny z nutellą Przepis p...
Penchev

Penchev od MaJe_CzKa222

Dodane 29.03 o 18:18
Obserwuj
Tarta z mascarpone i bita śmietana Składniki na spód: 225g mąki pszennej 2 łyżki kakao szczypta soli 150g zimnego masła 2 łyżki drobnego cukru 2 łyżki bardzo zimnej wody Do misy miksera przesiać mąkę i kakao, dodać sól i pokrojone w kostkę masło. Wyrobić ciasto. W razie potrzeby dodać zimną wodę. Formę do tarty o średnicy 24cm wysmarować masłem. Gotowe ciasto rozwałkować na wielkość blaszki i wyłożyć nim formę. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie na spód wyłożyć folię aluminiową, na nią wysypać kulki ceramiczne (lub fasole, groch) i piec spód w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, zdjąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut, aż boki tarty będą odstawać od formy. Upieczony spód wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Składniki na krem: 400g mascarpone 200ml śmietanki kremówki (mocno schłodzonej) 200g białej czekolady 150g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia. W tym czasie w misie miksera umieścić mascarpone, jogurt i kremówkę. Ubijać razem na puszystą masę, gdy już wszystkie składniki będą ze sobą połączone, dodać czekoladę i dalej ubijać. W międzyczasie w minimalnej ilości gorącej wody rozpuścić żelatynę, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Gdy masa jest już prawie gotowa, dodać strumyczkiem żelatynę i dokładnie zmiksować. Gotową masę wyłożyć na ostudzony spód, wyrównać. Składniki na wierzch: 350 – 400ml śmietanki kremówki (mocno schłodzonej) 2 łyżki cukru pudru (lub wg uznania) W misie miksera umieścić śmietankę i ubić na puszystą masę. Ubitą kremówkę wyłożyć na wierzch tarty. Górę posypać gorzką czekoladą.

Tarta z mascarpone i bita śmietana Składniki na spód:

225g mąki pszennej 2 łyżki kakao szczypta soli 150g zimnego masła 2 łyżki drobnego cukru 2 łyżki bardzo zimnej wody Do misy miksera przesiać mąkę i kakao, dodać sól i pokrojone w kostkę masło. Wyrobić ciasto. W razie potrzeby dodać zimną wodę. Formę do tarty o średnicy 24cm wysmarować masłem. Gotowe ciasto rozwałkować na wielkość blaszki i wyłożyć nim formę. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po tym czasie na spód wyłożyć folię aluminiową, na nią wysypać kulki ceramiczne (lub fasole, groch) i piec spód w temperaturze 190°C przez około 15 minut. Po tym czasie wyjąć z piekarnika, zdjąć folię i piec kolejne 10 – 15 minut, aż boki tarty będą odstawać od formy. Upieczony spód wyjąć z piekarnika i odstawić do całkowitego ostygnięcia. Składniki na krem: 400g mascarpone 200ml śmietanki kremówki (mocno schłodzonej) 200g białej czekolady 150g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki żelatyny Czekoladę połamać na małe kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do przestygnięcia. W tym czasie w misie miksera umieścić mascarpone, jogurt i kremówkę. Ubijać razem na puszystą masę, gdy już wszystkie składniki będą ze sobą połączone, dodać czekoladę i dalej ubijać. W międzyczasie w minimalnej ilości gorącej wody rozpuścić żelatynę, dokładnie wymieszać, aby nie było grudek. Gdy masa jest już prawie gotowa, dodać strumyczkiem żelatynę i dokładnie zmiksować. Gotową masę wyłożyć na ostudzony spód, wyrównać. Składniki na wierzch: 350 – 400ml śmietanki kremówki (mocno schłodzonej) 2 łyżki cukru pudru (lub wg uznania) W misie miksera umieścić śmietankę i ubić na puszystą masę. Ubitą kremówkę wyłożyć na wierzch tarty. Górę posypać gorzką czekoladą.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY