Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Tarta z owocami lata i muse...
koktajl-oczyszczajcy-odchud...
Zapiekane ziemniaki z grzyb...
MAKARON PRIMAVERA
Wiosenny ...
awokado - 1 szt.
sok z limo...
Pomysł na klopsiki zapiekan...
KURCZAK ZE SZPINAKIEM
Filet...
Przekąski na Sylwestra: 18 ...
Kurczak pieczony z ziemniakami
Owsiane placuszki bananowe ...
Niezapomniany rodzinny obia...
Składniki: 
kilka ugotowany...
Makaron na 10 sposobów
Sakiewki w sosie pomidorowo...
Jesienne sałatki
Kurczak jak z KFC
Zapiekanka z cukinii i sere...
GRILLOWANY BAKŁAŻAN Z FETĄ ...
Faszerowane ziemniaki z kie...
Zapiekane plastry cukinii p...
Genialny sposób na risotto ...
Ta marynowana cytryna przei...
zapraszam Was na bloga na s...
odciąć czubek i wyjąć wnętr...
Sałatka makaronowa z kurcza...
Bułki orkiszowo-pszenne na ...
150203

150203 od MaJe_CzKa222

Dodane 2.03 o 14:07
Obserwuj
Tarta z owocami lata i musem z białej czekolady


Składniki na spód:

- 150 g mąki pszennej
- 100 g zimnego masła
- 50 g cukru pudru
- 1 żółtko

Składniki na spód szybko zagnieść, włożyć do lodówki i schłodzić co najmniej 30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty z wyjmowanym dnem, wysmarowanej wcześniej masłem (o średnicy 23 cm). Nakłuć widelcem. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi bądź fasolą. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Piec około 15 minut, następnie zdjąć papier z obciążeniem i piec kolejne 10 minut. Wystudzić.

Składniki na mus:

- 200 g białej czekolady
- 150 ml śmietany kremówki (30 lub 36%)
- 150 g mascarpone

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubić mikserem na sztywno. W osobnym naczyniu zmiksować mascarpone z przestudzoną białą czekoladą. Dodać ubitą kremówkę i delikatnie wymieszać łyżką. Mus wyłożyć na wystudzony spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami lata (u mnie poziomki, drobne truskawki i jagody).

Tarta z owocami lata i musem z białej czekolady



Składniki na spód:

- 150 g mąki pszennej
- 100 g zimnego masła
- 50 g cukru pudru
- 1 żółtko

Składniki na spód szybko zagnieść, włożyć do lodówki i schłodzić co najmniej 30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty z wyjmowanym dnem, wysmarowanej wcześniej masłem (o średnicy 23 cm). Nakłuć widelcem. Ciasto przykryć papierem do pieczenia i obciążyć kulkami ceramicznymi bądź fasolą. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni. Piec około 15 minut, następnie zdjąć papier z obciążeniem i piec kolejne 10 minut. Wystudzić.

Składniki na mus:

- 200 g białej czekolady
- 150 ml śmietany kremówki (30 lub 36%)
- 150 g mascarpone

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Kremówkę ubić mikserem na sztywno. W osobnym naczyniu zmiksować mascarpone z przestudzoną białą czekoladą. Dodać ubitą kremówkę i delikatnie wymieszać łyżką. Mus wyłożyć na wystudzony spód. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować owocami lata (u mnie poziomki, drobne truskawki i jagody).

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ulubione Słodkości... HomE <3 cooking. +29 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: