FIT lody proteinowe


betax

betax od axson99

Dodane 4.03 o 21:33
Obserwuj

Tarta z pieczarkami Z dodatkiem cebuli i sera żółtego!

Tego potrzebujesz: Ciasto: 25 dag mąki 12 dag masła jajko sól Farsz: 40 dag pieczarek cebula 2 łyżki oleju kawałek papryki gałązka rozmarynu 3 jajka 150 ml kremówki 5 dag żółtego sera sól pieprz Sposób przygotowania Zobacz, jak zrobić tartę z pieczarkami! Schłodzone masło posiekaj z mąką, rozkrusz w palcach. Dodaj sól i jajko, zagnieć kruche ciasto, schłodź je. Ciasto cienko rozwałkuj, wylep nim dno i boki formy na tartę. Ponakłuwaj widelcem, upiecz na rumiano w temperaturze 200 stopni C. Pieczarki pokrój w plasterki, a cebulę w kostkę. Cebulę zeszklij na oleju. Dodaj pieczarki, przesmaż. Oprósz solą i pieprzem, podduś. Na kruchy spód wyłóż 3/4 farszu. Zalej go jajkami lekko ubitymi ze śmietanką i przyprawionymi solą i pieprzem. Posyp startym serem i rozmarynem. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni C. Posyp resztą pieczarek, cebuli i paskami papryki. Piecz 10 minut.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: