bettypasja

bettypasja

Dodane 22.05 o 21:30
Obserwuj
Tatar wołowy

Efektowna i smaczna przystawka pozwoli Ci zaskoczyć Twoich gości.
– Ania Starmach

300 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej)
1 mała cebula
2 ogórki kiszone
3 żółtka
5 marynowanych kapeluszy grzybów
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól, pieprz
Jak przygotować?

Mięso oczyść z błon i drobno posiekaj.

Cebulę, grzybki, ogórki drobno posiekaj, dodaj do mięsa, wymieszaj, dopraw musztardą, solą, pieprzem (możesz też nie mieszać dodatków z mięsem, wtedy tatar wygląda bardziej elegancko).

Mięso przełóż na środek talerzy. Zrób niewielkie wgłębienie, umieść tam żółtko, przypraw pieprzem, podawaj z kawałkiem świeżego chleba.

Tatar wołowy


Efektowna i smaczna przystawka pozwoli Ci zaskoczyć Twoich gości.
– Ania Starmach

300 g wołowiny (najlepiej polędwicy wołowej)
1 mała cebula
2 ogórki kiszone
3 żółtka
5 marynowanych kapeluszy grzybów
1 łyżeczka ostrej musztardy
sól, pieprz
Jak przygotować?

Mięso oczyść z błon i drobno posiekaj.

Cebulę, grzybki, ogórki drobno posiekaj, dodaj do mięsa, wymieszaj, dopraw musztardą, solą, pieprzem (możesz też nie mieszać dodatków z mięsem, wtedy tatar wygląda bardziej elegancko).

Mięso przełóż na środek talerzy. Zrób niewielkie wgłębienie, umieść tam żółtko, przypraw pieprzem, podawaj z kawałkiem świeżego chleba.

Zszywka przypięta także na tablicach:
food
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY