Więcej zszywek z tablicy

PRZEPISY

Co Upiec na Święta? 15 Prze...
Kurczak tikka masala – czyl...
Pyszne Pasty Kanapkowe: TOP...
Drobiowe poduszki pychota z...
Przekąski na Imprezę: TOP 1...
Zdrowy Kebab w Wersji FIT: ...
Piersi kurczaka w sosie jog...
Pyszne ciasto z galaretką i...
Ciasto  "  Uwodzicielk...
Klopsiki w sosie koperkowym
Spaghetti z klopsikami
Kurczak nadziewany kurkami ...
Ciasto kruche ze sliwkami i...
Składniki:

opakowanie cias...
Bananowa krówka
Kurczaka 1 podwójny pokroić...
Tęczowy torcik
Zawijane ciasto drożdżowe z...
NANAIMO

Składniki na spód:...
Tęczowiec

Składniki:

6 ga...
Pierogi z jagodami mojej mamy
Fudge marmurkowe - PrzepisS...
Karmelowa tarta z bananami
...
Kotlety mielone z porem
Chrupiące ziemniaki z pieka...
Kotlety mielone z suszonymi...
karolina961842

karolina961842 od jarecka

Dodane 10.04 o 10:55
Obserwuj
Tęczowiec

Składniki:

6 galaretek o różnych kolorach np. ciemna zielona, jasna zielona, żółtka, pomarańczowa, czerwona, fioletowa
10 dużych łyżeczek jogurtu naturalnego
ew. owoce do podania



Wykonanie:

Wszystkie galaretki należy rozpuszczać w 1,5 szklanki wody! Naczynie o wymiarach 17/26cm, wysokość co najmniej 7cm, delikatnie wysmarować tłuszczem i wyłożyć folią spożywczą, docisnąć ją do ścianek.

Rozpuścić we wrzątku obie zielone galaretki, odstawić do wystudzenia. Połowę ciemnej wylać do przygotowanego naczynia.Wstawić do lodówki na około 40 minut. Po tym czasie do drugiej części ciemnej galaretki dodać dwie łyżki jogurtu, wymieszać rózgą i wylać na stężałą galaretkę w naczyniu.
Analogicznie postępować z każdą kolejną galaretką rozpuszczając je w takiej kolejności, aby utworzyły tęczę.

Aby przyśpieszyć proces można wstawiać naczynie do zamrażalnika na parę chwil.

Gotowy deser wyjąć z naczynia odwracając je do góry dnem, zdjąć folię i dowolnie pokroić.

Tęczowiec


Składniki:

6 galaretek o różnych kolorach np. ciemna zielona, jasna zielona, żółtka, pomarańczowa, czerwona, fioletowa
10 dużych łyżeczek jogurtu naturalnego
ew. owoce do podania



Wykonanie:

Wszystkie galaretki należy rozpuszczać w 1,5 szklanki wody! Naczynie o wymiarach 17/26cm, wysokość co najmniej 7cm, delikatnie wysmarować tłuszczem i wyłożyć folią spożywczą, docisnąć ją do ścianek.

Rozpuścić we wrzątku obie zielone galaretki, odstawić do wystudzenia. Połowę ciemnej wylać do przygotowanego naczynia.Wstawić do lodówki na około 40 minut. Po tym czasie do drugiej części ciemnej galaretki dodać dwie łyżki jogurtu, wymieszać rózgą i wylać na stężałą galaretkę w naczyniu.
Analogicznie postępować z każdą kolejną galaretką rozpuszczając je w takiej kolejności, aby utworzyły tęczę.

Aby przyśpieszyć proces można wstawiać naczynie do zamrażalnika na parę chwil.

Gotowy deser wyjąć z naczynia odwracając je do góry dnem, zdjąć folię i dowolnie pokroić.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Przepisy przepisy PRZEPISY Ciasta
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: