Więcej zszywek z tablicy

Smakołyki

kinderki :)
Portal Weselnapolska. Torty...
Portal Weselnapolska. Torty...
co sądzicie o takim torcie?...
Obłędna szarlotka w szklanc...
Tiramisu owocowe Składniki ...
Sernik mascarpone z Nutellą...
Kurczak zapiekany z brokuła...
Kurczak w sosie szpinakowo-...
QUESADILLA Składniki: -plac...
pierogi trochę inaczej
Szpinakowe placuszki 1 pacz...
Wspaniałe choinki bezowe, p...
tort weselny
tort
...
Deser Raffaello w słoiczku ...
Bardzo marchewkowe placuszk...
Mini serniczki na zimno z k...
OBŁĘDNA TARTA ZE SZPINAKIEM...
PinkMoon

PinkMoon od MaJe_CzKa222

Dodane 10.01 o 16:39
Obserwuj
Tiramisu owocowe Składniki na około 8 porcji: 2 opakowania mrożonych owoców, każde opakowanie po 450g (użyłam truskawek i wiśni) 500g serka mascarpone 3 jajka, osobno żółtka i białka 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 120g biszkoptów (czyli jedno opakowanie) 1. Owoce przełożyć do rondelka i podgrzewać chwilę, aż puszczą wodę i się rozmrożą. Następnie owoce odcedzić, ale zachować sok.  2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białawą masę. 3. Białko ubić na sztywną pianę. 4. Serek mascarpone przełożyć do miski i rozmieszać go krótko łyżką. Dodać do niego utarte żółtka i wymieszać łyżką. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. 5. Owoce zmiksować w blenderze na jednolitą masę.  Deser: 6. Parę biszkoptów zamoczyć w soku owocowym i ułożyć je na dnie miseczek lub szklaneczek. Następnie przykryć je warstwą musu owocowego i masą serową (można również najpierw na biszkopty dać masę serową, a później mus owocowy). Na to znów biszkopty maczane w soku, mus owocowy i masa serowa. Układać tak składniki na zmianę do wyczerpania. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi. Świetnie smakuje na drugi dzień.

Tiramisu owocowe Składniki na około 8 porcji: 2 opakowania

mrożonych owoców, każde opakowanie po 450g (użyłam truskawek i wiśni) 500g serka mascarpone 3 jajka, osobno żółtka i białka 3 łyżki cukru pudru 1 opakowanie cukru wanilinowego 120g biszkoptów (czyli jedno opakowanie) 1. Owoce przełożyć do rondelka i podgrzewać chwilę, aż puszczą wodę i się rozmrożą. Następnie owoce odcedzić, ale zachować sok.  2. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na puszystą, białawą masę. 3. Białko ubić na sztywną pianę. 4. Serek mascarpone przełożyć do miski i rozmieszać go krótko łyżką. Dodać do niego utarte żółtka i wymieszać łyżką. Dodać pianę z białek, delikatnie wymieszać. 5. Owoce zmiksować w blenderze na jednolitą masę.  Deser: 6. Parę biszkoptów zamoczyć w soku owocowym i ułożyć je na dnie miseczek lub szklaneczek. Następnie przykryć je warstwą musu owocowego i masą serową (można również najpierw na biszkopty dać masę serową, a później mus owocowy). Na to znów biszkopty maczane w soku, mus owocowy i masa serowa. Układać tak składniki na zmianę do wyczerpania. Przed podaniem schłodzić w lodówce. Wierzch można posypać płatkami migdałowymi. Świetnie smakuje na drugi dzień.

Zszywka przypięta także na tablicach:
mniam! Ya-ya-ya-ya-ya keep on hoping, we'll eat cake by the ocean Jedzonko Jedzonko +115 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: