Analiza i interpretacja książki "Madame" Antoniego Libery.


Więcej zszywek z tablicy

przepisy

To ciasto jest genialne, sa...
ciasto z rabarbarem przepis...
Fit zapiekanka z kurczakiem...
Pyszne LEKKIE kotleciki :) ...
Składniki : 3 szklanki płat...
Ciasto jogurtowe z borówkam...
tarta bez pieczenia .
Pyszna tarta z truskawkami....
Papryka faszerowana mięsem ...
Piersi z kurczaka z farszem...
Zapiekanka makaronowa a �...
Szybka tarta borówkowa Skła...
Snickers - bez pieczenia Sk...
Prosty sernik na zimno z bi...
Tarta z gruszkami i sosem c...
Sałatka tortellini z kurcza...
SKŁADNIKI na 4 porcje: 1 sa...
Sernik fit :)
pizza spod z kalafiora
Pizza z kalafiora :D
Dietetyczna szarlotka :D Pr...
marynata - jogurt, czosnek,...
Piersi z kurczaka w cieście...
melovia

melovia od MaJe_CzKa222

Dodane 1.10 o 6:20
Obserwuj
To ciasto jest genialne, samo dzieli się na dwie warstwy, a zapach unoszący się przy pieczeniu sprawia, że nie w sposób przejść obojętnie. Potrzebujesz: 150 g mąki 150 g margaryny 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 jajek 1 cytrynę 600 ml mleka cukru pudru do posypania Przygotowanie: Stop margarynę, a następie wystudź. Rozdziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj cukier waniliowy i zmiksuj. Następnie dodaj margarynę i cukier puder. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Teraz dodaj mleko. Na koniec ostrożnie wsypuj przesianą mąkę. Białka ubij na sztywna pianę, dodaj sok z cytryny i można według uznania dodać skórkę z cytryny startą na tarce. Teraz połącz masy stopniowo dodając białka do żółtek. Przełóż całość do formy (składniki zmieszczą się idealnie w formie 17×27 cm). Pieczemy 45 minut w 160 stopniach. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W ten sposób ciasto samo rozdzieli się na dwie warstwy.

To ciasto jest genialne, samo dzieli się na dwie warstwy,

a zapach unoszący się przy pieczeniu sprawia, że nie w sposób przejść obojętnie. Potrzebujesz: 150 g mąki 150 g margaryny 150 g cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 5 jajek 1 cytrynę 600 ml mleka cukru pudru do posypania Przygotowanie: Stop margarynę, a następie wystudź. Rozdziel żółtka od białek. Do żółtek dodaj cukier waniliowy i zmiksuj. Następnie dodaj margarynę i cukier puder. Wymieszaj do uzyskania gładkiej masy. Teraz dodaj mleko. Na koniec ostrożnie wsypuj przesianą mąkę. Białka ubij na sztywna pianę, dodaj sok z cytryny i można według uznania dodać skórkę z cytryny startą na tarce. Teraz połącz masy stopniowo dodając białka do żółtek. Przełóż całość do formy (składniki zmieszczą się idealnie w formie 17×27 cm). Pieczemy 45 minut w 160 stopniach. Po ostygnięciu wstawiamy do lodówki na kilka godzin. W ten sposób ciasto samo rozdzieli się na dwie warstwy.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Ice_Marta

Dzisiaj robię, zobaczymy co mi wyjdzie? :-)

 |  10.10 o 20:08  

darunia484

Mi coś nie wyszło:( nie mam dwóch warstw, ale w smaku dobre. macie rację budyniowate

 |  6.10 o 10:00  

Ewelcia90

robiłam wczoraj. całkiem dobre. wygląda jak sernik i trochę tak smakuje

1  |  30.09 o 17:51  

Fashionistka022

Jakoś nie wierzę , że to się rozwarstwi i to jeszcze tak jak na zdjęciu. Ale może spróbuje: )

1  |  28.09 o 17:39   Pokaż odpowiedzi

MaJe_CzKa222

aniqa18, smakowało?

 |  27.09 o 19:31   Pokaż odpowiedzi

aniqa18

Wątpiłam w te 2 warstwy , ale wyszły :) troszkę przypomina nawet sernik .

1  |  27.09 o 19:11  

MaJe_CzKa222

anetaRaCzynSka14, jeszcze nie robiłam , ale możesz spróbować .

 |  27.09 o 9:35  

anetaRaCzYnSka14

Ciekawe czy dobre???

 |  26.09 o 17:39   Pokaż odpowiedzi

MaJe_CzKa222

ani9588, taki " ala sernik" tylko , że bez sera.

 |  24.09 o 21:27  

ani9588

Coś jak sernik ?

 |  24.09 o 19:46  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: