Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Lista rzeczy do spakowania ...
To kolejny przepis na ciast...
recycling:)
*-*
Biszkopt pieczony według te...
...
Pomysł na oczko wodne ;)
Prosty sposób jak pozbyć si...
Naturalny stolik...
zwykła taśma a jaki efekt :)
:-D
...
Składniki:

    1 szklanka ...
Aby pozbyć się czarnych zas...
nowoczesna kuchnia
aja90

aja90 od paula111111111111

Dodane 11.06 o 17:20
Obserwuj
To kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z wykorzystaniem herbatników. 3 Bit jest bardzo podobne do Ciasta balowego. Jest jednak troszkę prostsze, ponieważ nie ma w nim warstwy biszkoptowej. Jest dość słodkie. Zawiera bowiem masę krówkową. Starałam się dlatego, aby pozostałe warstwy nie były przesłodzone. Bita śmietana jest bez dodatku cukru, a masa budyniowa również nie zawiera dużo cukru. Całość bardzo dobrze smakuje. Budyń przygotowałam tym razem sama. Wolę taki domowej roboty. W szybkiej wersji można również użyć kupnego budyniu waniliowego. (czyt. uwaga). Pierwszy raz 3 Bit robiłam z przepisu z Wielkiego Żarcia. Poniższy przepis to moja modyfikacja tego przepisu.  
Składniki:
1 puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego (500g)
ok. 510g herbatników (ok. 75 sztuk. Wychodzą 3 warstwy, każda po ok. 25 herbatników)
400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36%
2 opakowania śmietan-fix
ok. 50- 100g dowolnej czekolady (u mnie mleczna)
Masa budyniowa:
500ml mleka
2/3 szklanki cukru (= ok. 130g)
2 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej (ok. 40- 45g)
3 łyżki mąki pszennej (ok. 40- 45g)
ok. ¾ kostki masła ( ok. 180g)
Sposób przygotowania:
Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą). Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej, należy najpierw przygotować masę budyniową (według punktu 2), a następnie puszkę z masą krówkową wsadzić na parę minut do gotującej się wody. ...

To kolejny przepis na ciasto bez pieczenia z wykorzystaniem

herbatników. 3 Bit jest bardzo podobne do Ciasta balowego. Jest jednak troszkę prostsze, ponieważ nie ma w nim warstwy biszkoptowej. Jest dość słodkie. Zawiera bowiem masę krówkową. Starałam się dlatego, aby pozostałe warstwy nie były przesłodzone. Bita śmietana jest bez dodatku cukru, a masa budyniowa również nie zawiera dużo cukru. Całość bardzo dobrze smakuje. Budyń przygotowałam tym razem sama. Wolę taki domowej roboty. W szybkiej wersji można również użyć kupnego budyniu waniliowego. (czyt. uwaga). Pierwszy raz 3 Bit robiłam z przepisu z Wielkiego Żarcia. Poniższy przepis to moja modyfikacja tego przepisu.
Składniki:
1 puszka masy krówkowej lub puszka słodkiego mleka skondensowanego (500g)
ok. 510g herbatników (ok. 75 sztuk. Wychodzą 3 warstwy, każda po ok. 25 herbatników)
400- 500ml słodkiej śmietany 30- 36%
2 opakowania śmietan-fix
ok. 50- 100g dowolnej czekolady (u mnie mleczna)
Masa budyniowa:
500ml mleka
2/3 szklanki cukru (= ok. 130g)
2 żółtka
3 łyżki mąki ziemniaczanej (ok. 40- 45g)
3 łyżki mąki pszennej (ok. 40- 45g)
ok. ¾ kostki masła ( ok. 180g)
Sposób przygotowania:
Jeśli mamy puszkę słodkiego mleka skondensowanego, należy gotować ją w garnku z wodą na małym ogniu przez 3 godz. (Puszka musi być cała pokryta wodą). Jeśli korzystamy z gotowej masy krówkowej, należy najpierw przygotować masę budyniową (według punktu 2), a następnie puszkę z masą krówkową wsadzić na parę minut do gotującej się wody. ...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Sweets Papuuu Kuchnia Pomysły +177 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

madziaaad

ostatnia warstwa składa się z śmietany 30% i 2 smietanfix? Dobrze to rozumiem?

 |  21.03 o 11:21  

Morska

Ciasto przepyszne, polecam ;)

 |  16.08 o 11:15  

edytka103

mialam ochote na batona 3 bit i tak oto wlasnie chlodzi sie to ciasto w lodowce,przepyszne a wykonanie wbrew pozorom nie zajmuje tyle czasu :-)

 |  16.06 o 21:10  

OmomomOjojoj

moje ulubione :D

 |  11.06 o 7:30  

annkaxp

Pyszny. Pierwszy raz robiłam go w święta i zrobił wtedy furrorę :D

 |  7.06 o 16:18  

Kaisa95

najpyszniejsze na świecie! <3

 |  3.06 o 14:30  

Adiweb

Mój ukochany placek

 |  2.06 o 9:37  

caro32

dzięki teraz na pewno wypróbuję :)

 |  29.05 o 15:30   Pokaż odpowiedzi

paula111111111111

caro32 ucieło mi. (Miękka masa krówkowa będzie łatwiej się rozsmarowywała). Przygotować masę budyniową. 1 ½ szklanki mleka i cukier zagotować. Pozostałe mleko wymieszać dokładnie z żółtkami i mąkami. Dodać do gotującego się mleka, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując, dodawać stopniowo zimny budyń. Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wyłożyć herbatnikami. (Ja użyłam formy rozciąganej tak, że mogłam ją tak ustawić, aby nie łamać herbatników. U mnie wyszło po 5 herbatników wzdłuż i wszerz). Na herbatnikach rozsmarować lekko ciepłą masę krówkową. Wyłożyć drugą warstwę herbatników. Kolejno wyłożyć masę budyniową, na nią ostatnią warstwę herbatników. Ubić śmietanę ze śmietan-fix. Śmietanę wyłożyć na górę i posypać startą czekoladą. Ciasto wstawić do lodówki, na co najmniej 12 godz.

 |  29.05 o 11:43  

caro32

a co dalej???

 |  29.05 o 11:06  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: