Struktura procesu badawczego wg Brzezińskiego


Więcej zszywek z tablicy

Ulubione

Onion soup
Zapiekany makaron z grzybam...
...
Piernik z masą
Kruchy placek waniliowo-kok...
...
...
Jaka Surówka do Obiadu? TOP...
...
...
...
Kanapki na ciepło
...
Scotch eggs
Rogaliki o różnorodnym smaku
Coffe Time ☕️
Tarta Apple Galette
...
Przekąska na imprezę, czyli...
...
...
...
Makaroniki
Tort Ferrero Rocher w wersj...
Rolada z ciasta francuskieg...
Chleb-pizza
anusiek20

anusiek20

Dodane 30.04 o 20:56
Obserwuj
Toblerone - bez pieczenia
Składniki na spód:

160 g ciastek typu digestive
50 g roztopionego masła
Składniki na masę serową:

250 g sera kremowego (np. philadelphia) lub twarożku śmietankowego do serników,
300 ml śmietany kremówki 36%,
100 g batonika Toblerone bardzo drobno posiekanego,
120 g białej czekolady
Przygotowanie:

Ciastka pokruszyć, wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wyłożyć masę ciasteczkową, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Śmietanę ubić. Do ubitej dodać serek i dobrze wymieszać (można zrobić to mikserem). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną dodawać do masy serowej i szybko wymieszać (lub zmiksować). Dodać pokruszone Toblerone i wymieszać. Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce. Sernik podawać ozdobiony np. wiórkami czekolady.

Toblerone - bez pieczenia

Składniki na spód:

160 g ciastek typu digestive
50 g roztopionego masła
Składniki na masę serową:

250 g sera kremowego (np. philadelphia) lub twarożku śmietankowego do serników,
300 ml śmietany kremówki 36%,
100 g batonika Toblerone bardzo drobno posiekanego,
120 g białej czekolady
Przygotowanie:

Ciastka pokruszyć, wymieszać z masłem. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, na spód wyłożyć masę ciasteczkową, wyrównać. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Śmietanę ubić. Do ubitej dodać serek i dobrze wymieszać (można zrobić to mikserem). Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Roztopioną dodawać do masy serowej i szybko wymieszać (lub zmiksować). Dodać pokruszone Toblerone i wymieszać. Masę serową wyłożyć na schłodzony wcześniej spód i wyrównać. Schłodzić przez noc w lodówce. Sernik podawać ozdobiony np. wiórkami czekolady.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: