Więcej zszywek z tablicy

PYCHA <3

Pizza z Tortilli z Serem Pr...
Tort tiramisu. Przepis po k...
SKŁADNIKI CIASTO 160 g mąki...
Składniki Ciasto: 1,5 szkla...
Śmietankowe serca Składniki...
Może kogoś zainspiruje :) a...
Zupa krem „góralska” z serk...
Mercedes wśród serników – p...
...
ciasto "Zmierzch"...
Tarta Rafaello
20-MINUTE LEMON PESTO PENNE...
Proste Czekoladowe Ciastecz...
Ciasto Ferrero Rocher - tut...
Sernik z białą czekoladą i ...
...
Bananowe tiramisu
Mini pizze na przyjęcie i i...
Składniki: makaron lasagne ...
Tort Andaluzja Składniki na...
baaaanana!
Cukierki :)
...
...
Składniki: Na ciasto: 200g ...
Ciasto kinder pingui *.*

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Kokosanki czekoladowe
    2... Kokosanki2
    2 średniej w... Najlepszy na świecie pierni... Makowiec zawijany Makowiec z jabłkami zwany &... Orzeszki pieczone kruche ci... Pierniki Waniliowe ciasto z żurawiną Biskwity z bitą śmietaną i ...
oliwia22

oliwia22 od ursa

Dodane 2.12 o 20:48 z

www.mojewypieki.com

Obserwuj

Tort Andaluzja Składniki na 3 blaty: 10 białek 160

g zmielonych migdałów 160 g cukru pudru 125 g drobnego cukru do wypieków 37 g kakao Trzy formy tortownice o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia (samo dno), boki wysmarować masłem. Jeśli nie posiadacie tylu tortownic, można podzielić powyższe składniki na 3 części i przygotować każdy blat osobno (najbardziej bezpieczna opcja). Surowe ciasto może również czekać na upieczenie poprzedniego (ja tak zrobiłam z jednym krążkiem - posiadam 2 tortownice). Migdały wymieszać z cukrem pudrem i kakao, przesiać. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodając powoli i stopniowo drobny cukier (łyżka po łyżce). Ubite w ten sposób białka delikatnie wymieszać z przesianymi suchymi składnikami, do połączenia. Gotowe ciasto rozdzielić równo między 3 tortownice, wyrównać. Piec w temperaturze 200ºC przez około 15 - 17 minut do tzw. suchego patyczka. Wyjąć z piekarnika, ostudzić. Ciasto z pewnością trochę opadnie, ale tak ma być, nie ma to wpływu na wygląd tortu. Składniki na masę cytrynową: 2 cytryny 70 g drobnego cukru do wypieków 40 g masła 2 żółtka 1 jajko 6 g żelatyny 75 g śmietany kremówki (30%) ubitej na sztywną masę Z cytryny otrzeć skórkę (bez bialego albedo) i wycisnąć sok. Do szklanej miseczki wlać sok z cytryny + otartą skórkę, cukier, masło, żółtka, jajko. Miseczkę ustawić nad garnkiem z parującą wodą (miseczka nie może dotykać wrzącej wody), czyli przygotować tzw. kąpiel wodną. Składniki w miseczce ubijać delikatnie (końcówką do ubijania białek), aż masa zgęstnieje. Wsypać żelatynę. Szybko wymieszać, by się rozpuściła i połączyła z masą cytrynową. Ostudzić, przykryć folią spożywczą (folia powinna dotykać kremu), włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Kolejnego dnia (bezpośrednio przed wykonaniem tortu → patrz niżej) wyjąć krem z lodówki (jeśli jest bardzo ścisły, zmiksować - ja to zrobiłam blenderem). Połączyć przy pomocy miksera z ubitą już śmietaną. Krem będzie się nadawał od razu do przekładania. Składniki na masę czekoladową: 250 g gorzkiej czekolady (zawartość kakao około 60%) 100 g śmietany kremówki (30%) 80 g masła, w temperaturze pokojowej 100 g śmietany kremówki (30%) ubitej na sztywną masę Czekoladę posiekać, włożyć do rondelka. Zagotować kremowkę, nie doprowadzając jej do wrzenia (100 g) i wylać na czekoladę. Odczekać 30 sekund i dokładnie wymieszać. Powinna powstać gładka, czekoladowa masa. Jeżeli tak się nie stanie, można dodać trochę więcej gorącej kremówki lub del...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Food KUCHNIA Przepisy słodkości :* +86 innych
Zgłoś naruszenie

Gorylek

ktoś próbował? smaczny?

1  |  7.12 o 19:42  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: