Więcej zszywek z tablicy

jedzonko

Pianki marshmallow z karmel...
Bomby serowo-czosnkowe Skla...
Smaczne "fit" cze...
Domowa, zdrowa czekolada.

...
Bananowe brownie. Może dale...
Po raz kolejny, alternatywa...
Piwo kremowe z Harrego Pott...
Przepis na domową Nutelle a...
migdalowy torcik jaglany z ...
piękne. ;o
Przepis na Czekoladowo bana...
Przepis na rewelacyjne Plac...
Przepis na Omlet kokosowy z...
przydatne :)
Budyń bez mleka i bez cukru...
Owsiane gofry! Bez cukru, j...
Śniadaniowe ciasteczko &quo...
Duże, pełnoziarniste ciastk...
Mrożony krem orzechowo-bana...
Banana "ice-cream"...
Karmel w mniej niż 10 minut...
Tort czekoladowy z fasoli z...
^^^
czekoladowe ciasto z fasoli...
CIASTO FASOLOWE

puszka fas...
mniam
kajka_faweks

kajka_faweks

Dodane 30.03 o 6:42
Obserwuj
Tort czekoladowy z fasoli z nadzieniem truskawkowym
Składniki:
Na blat:

    1 puszka fasoli
    3 jajka
    1/3 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego
    4 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
    6 łyżek fruktozy/ ksylitolu/ stewii/ cukru (lub więcej wg uznania)
    1 łyżka mielonego lnu
    1 łyżka miodu
    1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia lub zwykłego
    1/2 łyżeczki sody
    5-6 łyżek kakao odtłuszczonego, bez dodatku cukru

Dodatkowo:

    1/2 słoika dżemu np. truskawkowego
    1 galaretka np. truskawkowa

Polewa:

    4 łyżki kakao
    4 łyżki cukru
    4 łyżki masła
    2 łyżki wody


Wykonanie:

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy pod wodą, osuszamy a następnie gnieciemy ugniataczką do ziemniaków lub w blenderze na puree. Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do fasoli i mieszamy ze sobą. Ciasto przelewamy do formy o okrągłym kształcie (świetnie sprawdzają się formy silikonowe), tortownicy lub innej którą macie pod ręką.
Ciasto pieczemy przez 30-40 minut na 170-180 ̊. 

Po upieczeniu ciasto wyciągamy z piekarnika i zostawiamy aby wystygło. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy galaretka ostygnie dodajemy do niej pół słoika dżemu. Po wystudzeniu ciasto dzielimy je na 2 części. Tak przygotowaną i tężejącą masą smarujemy 1 część ciasta i przykrywamy drugą. 

Wszystkie składniki na polewę czekoladową wkładamy do niewielkiego rondelka i podgrzewamy na gazie ciągle mieszając aż do zagotowania. Zdejmujemy polewę z ognia odstawiamy do przestygnięcia. Następnie polewamy nim wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki.

Tort czekoladowy z fasoli z nadzieniem truskawkowym

Składniki:
Na blat:

1 puszka fasoli
3 jajka
1/3 szklanki mleka w proszku odtłuszczonego
4 łyżki jogurtu naturalnego 0% tłuszczu
6 łyżek fruktozy/ ksylitolu/ stewii/ cukru (lub więcej wg uznania)
1 łyżka mielonego lnu
1 łyżka miodu
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia lub zwykłego
1/2 łyżeczki sody
5-6 łyżek kakao odtłuszczonego, bez dodatku cukru

Dodatkowo:

1/2 słoika dżemu np. truskawkowego
1 galaretka np. truskawkowa

Polewa:

4 łyżki kakao
4 łyżki cukru
4 łyżki masła
2 łyżki wody


Wykonanie:

Fasolę wyjmujemy z puszki i płuczemy pod wodą, osuszamy a następnie gnieciemy ugniataczką do ziemniaków lub w blenderze na puree. Wszystkie pozostałe składniki dodajemy do fasoli i mieszamy ze sobą. Ciasto przelewamy do formy o okrągłym kształcie (świetnie sprawdzają się formy silikonowe), tortownicy lub innej którą macie pod ręką.
Ciasto pieczemy przez 30-40 minut na 170-180 ̊.

Po upieczeniu ciasto wyciągamy z piekarnika i zostawiamy aby wystygło. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wody. Gdy galaretka ostygnie dodajemy do niej pół słoika dżemu. Po wystudzeniu ciasto dzielimy je na 2 części. Tak przygotowaną i tężejącą masą smarujemy 1 część ciasta i przykrywamy drugą.

Wszystkie składniki na polewę czekoladową wkładamy do niewielkiego rondelka i podgrzewamy na gazie ciągle mieszając aż do zagotowania. Zdejmujemy polewę z ognia odstawiamy do przestygnięcia. Następnie polewamy nim wierzch ciasta. Ciasto wkładamy do lodówki.

Zszywka przypięta także na tablicach:
dieta
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: