Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 26.04 o 8:01
Obserwuj
Tort jogurtowo biszkoptowy z borówkami 
NA SPÓD:

100 g okrągłych biszkoptów
50 g masła
NA MASĘ JOGURTOWĄ:

350 jogurtu naturalnego
100 g serka waniliowego
50 g cukru pudru
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 laska wanilii
sok z połowy limonki
10 g żelatyny
50 ml mleka
1 szklanka borówek
5 okrągłych biszkoptów
NA WIERZCH:
1 szklanka borówek

WYKONANIE:

Masło roztapiamy w rondelku, ale nie zagotowujemy.
Biszkopty mielimy za pomocą malaksera. Roztopione masło wlewamy do biszkoptów i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. Masę wykładamy na dno małej foremki i ugniatamy, aby powstał spód tortu. Wkładamy do lodówki na około godzinę.
W czasie zastygania spodu przygotowujemy masę jogurtową.
Około 5 biszkoptów kroimy w kostkę i prażymy na złoto na suchej patelni. Dzięki temu nie nasiąkną wilgocią masy jogurtowej. Pozostawiamy do ostygnięcia.
W misce łączymy jogurt z serkiem waniliowym, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy oraz ziarenka z 1 laski wanilii.
W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę, dodajemy do masy jogurtowej.
Dodajemy jeszcze sok z limonki, umyte borówki i uprażone biszkopty. Delikatnie mieszamy aby je rozprowadzić w masie.
Gdy masa zacznie gęstnieć to wylewamy ją na przygotowany spód. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa będzie już dość mocno ścięta to na jej wierzch wykładamy pozostałe borówki. Ponownie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, aby tort idealnie stężał

Tort jogurtowo biszkoptowy z borówkami 

NA SPÓD:

100 g okrągłych biszkoptów
50 g masła
NA MASĘ JOGURTOWĄ:

350 jogurtu naturalnego
100 g serka waniliowego
50 g cukru pudru
1 łyżka ekstraktu waniliowego
1 laska wanilii
sok z połowy limonki
10 g żelatyny
50 ml mleka
1 szklanka borówek
5 okrągłych biszkoptów
NA WIERZCH:
1 szklanka borówek

WYKONANIE:

Masło roztapiamy w rondelku, ale nie zagotowujemy.
Biszkopty mielimy za pomocą malaksera. Roztopione masło wlewamy do biszkoptów i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. Masę wykładamy na dno małej foremki i ugniatamy, aby powstał spód tortu. Wkładamy do lodówki na około godzinę.
W czasie zastygania spodu przygotowujemy masę jogurtową.
Około 5 biszkoptów kroimy w kostkę i prażymy na złoto na suchej patelni. Dzięki temu nie nasiąkną wilgocią masy jogurtowej. Pozostawiamy do ostygnięcia.
W misce łączymy jogurt z serkiem waniliowym, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy oraz ziarenka z 1 laski wanilii.
W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę, dodajemy do masy jogurtowej.
Dodajemy jeszcze sok z limonki, umyte borówki i uprażone biszkopty. Delikatnie mieszamy aby je rozprowadzić w masie.
Gdy masa zacznie gęstnieć to wylewamy ją na przygotowany spód. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki.
Gdy masa będzie już dość mocno ścięta to na jej wierzch wykładamy pozostałe borówki. Ponownie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, aby tort idealnie stężał

Zszywka przypięta także na tablicach:
Mniej zdrowe jedzonko 2019 Pomysły jedzonko kuchnia +34 innych
Zgłoś naruszenie

olaryba91

OO fajny przepis i nie wydaje się być trudny. Muszę wypróbować.

1  |  26.04 o 14:22  

Marta_3

Pysznie wygląda

1  |  26.04 o 9:56  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: