Więcej zszywek z tablicy

Pomysły

Polędwiczki w sosie grzybow...
Skrzat Szczegóły na barbea....
...
Ciasto z borówkami amerykań...
Szybkie ciasto jogurtowe z ...
Pikantna zupa paprykowa z m...
Calzone z mięsem mielonym i...
Kremowa zupa pomidorowa z m...
Ciasto maślankowe z truskaw...
kurczak w sosie z suszonych...
SCHAB W SOSIE WĘGIERSKIM
Koszulki dla par, młodych, ...
Domowa piekarnia zaprasza n...
wegetariańska tortilla z pa...
zakąski na przyjęcie
.com
Koktajle - inspiracje
Szybkie ciasto jogurtowe z ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Kliknij w zdjęcia aby zobac...
Kliknij w zdjęcia aby zobac...
TOP 15 Pysznych Przepisów n...
...
Rozpływający się w ustach s...
Babka dwukolorowa
Pizzerina z ciasta na focac...
kinaik

kinaik od MaJe_CzKa222

Dodane 30.04 o 18:59
Obserwuj
Tort jogurtowo biszkoptowy z borówkami  NA SPÓD: 100 g okrągłych biszkoptów 50 g masła NA MASĘ JOGURTOWĄ: 350 jogurtu naturalnego 100 g serka waniliowego 50 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 laska wanilii sok z połowy limonki 10 g żelatyny 50 ml mleka 1 szklanka borówek 5 okrągłych biszkoptów NA WIERZCH: 1 szklanka borówek WYKONANIE: Masło roztapiamy w rondelku, ale nie zagotowujemy. Biszkopty mielimy za pomocą malaksera. Roztopione masło wlewamy do biszkoptów i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. Masę wykładamy na dno małej foremki i ugniatamy, aby powstał spód tortu. Wkładamy do lodówki na około godzinę. W czasie zastygania spodu przygotowujemy masę jogurtową. Około 5 biszkoptów kroimy w kostkę i prażymy na złoto na suchej patelni. Dzięki temu nie nasiąkną wilgocią masy jogurtowej. Pozostawiamy do ostygnięcia. W misce łączymy jogurt z serkiem waniliowym, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy oraz ziarenka z 1 laski wanilii. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę, dodajemy do masy jogurtowej. Dodajemy jeszcze sok z limonki, umyte borówki i uprażone biszkopty. Delikatnie mieszamy aby je rozprowadzić w masie. Gdy masa zacznie gęstnieć to wylewamy ją na przygotowany spód. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Gdy masa będzie już dość mocno ścięta to na jej wierzch wykładamy pozostałe borówki. Ponownie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, aby tort idealnie stężał

Tort jogurtowo biszkoptowy z borówkami  NA SPÓD:

100 g okrągłych biszkoptów 50 g masła NA MASĘ JOGURTOWĄ: 350 jogurtu naturalnego 100 g serka waniliowego 50 g cukru pudru 1 łyżka ekstraktu waniliowego 1 laska wanilii sok z połowy limonki 10 g żelatyny 50 ml mleka 1 szklanka borówek 5 okrągłych biszkoptów NA WIERZCH: 1 szklanka borówek WYKONANIE: Masło roztapiamy w rondelku, ale nie zagotowujemy. Biszkopty mielimy za pomocą malaksera. Roztopione masło wlewamy do biszkoptów i mieszamy aby uzyskać jednolitą masę. Masę wykładamy na dno małej foremki i ugniatamy, aby powstał spód tortu. Wkładamy do lodówki na około godzinę. W czasie zastygania spodu przygotowujemy masę jogurtową. Około 5 biszkoptów kroimy w kostkę i prażymy na złoto na suchej patelni. Dzięki temu nie nasiąkną wilgocią masy jogurtowej. Pozostawiamy do ostygnięcia. W misce łączymy jogurt z serkiem waniliowym, dodajemy cukier, ekstrakt waniliowy oraz ziarenka z 1 laski wanilii. W rondelku podgrzewamy mleko i rozpuszczamy w nim żelatynę, dodajemy do masy jogurtowej. Dodajemy jeszcze sok z limonki, umyte borówki i uprażone biszkopty. Delikatnie mieszamy aby je rozprowadzić w masie. Gdy masa zacznie gęstnieć to wylewamy ją na przygotowany spód. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki. Gdy masa będzie już dość mocno ścięta to na jej wierzch wykładamy pozostałe borówki. Ponownie przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc, aby tort idealnie stężał

Zgłoś naruszenie

olaryba91

OO fajny przepis i nie wydaje się być trudny. Muszę wypróbować.

26.04 o 14:22   1  | 

Marta_3

Pysznie wygląda

26.04 o 9:56   1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY