Więcej zszywek z tablicy

Ciasta

Pani Walewska (Ciasto Pycho...
CIASTO PORANNA ROSA
CIASTO KNOPPERS
ciasto piernikowe na święta...
Ciasto kruche z truskawkami...
Ciasto Milky Way - BEZ PIEC...
Pani Walewska bez pieczenia
Ciasto Malakoff - bez piecz...
Ciasto ferrero rocher bez p...
CIASTO JAPOŃSKIE
Góra lodowa
Krówka na miodowym cieście
Ciasto kruche z truskawkami...
Tarta Rafaello z truskawkami
Sernik kokosowy bez pieczen...
Prosty sernik na zimno z tr...
Tarta malinowa bez pieczeni...
Sernik jagodowo-malinowy na...
Tort truskawkowo – bananowy...
SERNIK NA ZIMNO Z MANGO
Serowy torcik kawowo malinowy
Sernik z mascarpone i trusk...
Tort Malinowa Rozkosz
 Skła...
SERNIK Z CIASTECZKAMI OREO
Bardzo dobry mazurek z krem...
PROSTY SERNIK z ciasteczkam...

Więcej zszywek ze źródła

kulinarneprzeboje.pl

Pani Walewska (Ciasto Pycho... Sałatka warstwowa z brokułe... Deser Malinowa chmurka ez p... Ogórki po królewsku Bigos cygański

Składniki n... Sałatka z serka wiejskiego ... Pierś z kurczaka pod marche... pianka wiśniowo-cytrynowa Sałatka z rzodkiewek i serk...
kinia531

kinia531 od Anita205

Dodane 13.04 o 20:08 z

kulinarneprzeboje.pl

Obserwuj

Tort Malinowa Rozkosz

Składniki na biszkopt:
5 jajek,
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki pszennej tortowej typ 450
1/4 szklanki mąki (skrobi) ziemniaczanej (2łyżki)–ok. 45g
szczypta soli

Składniki na poncz do nasączenia:

80ml przegotowanej wody
40 ml soku z cytryny
1 łyżka cukru

Składniki na frużelinę malinową:

800g mrożonych malin
100ml syropu malinowego
2 bardzo czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub nieco więcej jeśli masa jest zbyt rzadka)

Składniki na krem:

1000ml śmietany kremówki 36%
500g serka mascarpone
6-7 łyżek cukru pudru
2 opak. cukru wanilinowego

Dodatkowe składniki:
garść płatków migdałów
świeże maliny do ozdoby

*szklanka = 250ml
1. Upiec biszkopt.Po ostudzeniu podzielić na 2 lub 3 płaty.
2. Przygotować frużelinę malinową: Maliny wrzucić do garnuszka, rozmrozić, następnie dodać 100ml syropu malinowego i podgrzać, doprowadzając do wrzenia. Dodać 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej (lub nieco więcej – tak by uzyskać gęstą frużelinę malinową). Gotować przez kilka sekund (do czasu aż frużelina zacznie wrzeć – bąbelkować). Ostudzić.
3. Przygotować poncz: wodę, sok z cytryny i cukier wymieszać ze sobą. Za pomocą pędzelka nasączyć każdy blat biszkoptu.
4. Przygotować krem (składniki na krem typu śmietana i mascarpone powinny być porządnie schłodzone): Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier wanilinowy i cukier puder, zmiksować. Następnie dodawać stopniowo po łyżce mascarpone dalej miksując (tylko do czasu uzyskania jednolitego kremu, nie dłużej, bo jest ryzyko przebicia śmietanki). Krem podzielić na 5 części – trzy część posłużą do smarowania blatów biszkoptu na ich górnej powierzchni; a dwie części posłużą do posmarowania brzegów tortu na obwodzie i zrobienia ozdób ze śmietany na wierzchu tortu.

Zgłoś naruszenie

krasnalq

super przepis. Wyszedł rewelacja.

16.03 o 21:48       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
justysia2618
Jagodaimalina
onaa094
izoolka98
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY