Więcej zszywek z tablicy

Makowce

Tort "Norka kreta"...
Ciasto trójwarstwowe

Торт ...
Ciasto miodowe z kwaśną śmi...
Paleo morelowe ciasto z mak...
Ciasto morelowe makowe

Moh...
Ciasto z makiem i figami

F...
Makowo-cytrynowe ciasto
Zit...
Jabłkowo makowy tort z cyna...
Ciasto z makiem, orzechami ...
jarecka

jarecka

Dodane 11.02 o 8:45
Obserwuj
Tort "Norka kreta"

Ciasto:
mąka - 200 g
mleko - 160 ml
cukier - 100 g
jajko - 2 szt 
olej  - 80 ml
kakao - 40 g;
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

Na suflet:
twaróg - 300 g
mleko - 250 ml
cukier - 100 g
żelatyna - 10 g
banany - 4-5 szt

       Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubij jajka cukrem, a następnie dodaj mleko i olej , znów dobrze ubij.
Połącz mąkę z ubitymi jajkami, wymieszaj wszystko łyżką. Wlej ciasto do formy natłuszczonej. Postaw formę w rozgrzanym piekarniku. Piec ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut. Gotowość sprawdzaj za pomocą wykałaczki.
       Suflet sera: zalej żelatynę mlekiem i zostaw przez 30 minut aż napęcznieje. Następnie postaw na palniku i podgrzewaj aż żelatyna się całkowicie rozpuści (nie gotuj!).
Utrzej twaróg z cukrem, a następnie wlej cienki strumień rozpuszczonej żelatyny. Wszystko dobrze ubij.
       Upiecziny biszkopt pozostaw do schłodzenia. Wytnij delikatnie środek ciasta, tak by pozostał spód i boki biszkoptu. Na dno wyciętego tortu połóż banany, a na nie wlej mieszankę z twarogu. Na wierzch wsyp pokruszone, z wydrążenia ciasto i delikatnie docisnij. Włóż ciasto do lodówki na noc.
       Tort ładnie się prezentuje w przekroju.

Tort "Norka kreta"


Ciasto:
mąka - 200 g
mleko - 160 ml
cukier - 100 g
jajko - 2 szt
olej - 80 ml
kakao - 40 g;
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki

Na suflet:
twaróg - 300 g
mleko - 250 ml
cukier - 100 g
żelatyna - 10 g
banany - 4-5 szt

Wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Ubij jajka cukrem, a następnie dodaj mleko i olej , znów dobrze ubij.
Połącz mąkę z ubitymi jajkami, wymieszaj wszystko łyżką. Wlej ciasto do formy natłuszczonej. Postaw formę w rozgrzanym piekarniku. Piec ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 35-40 minut. Gotowość sprawdzaj za pomocą wykałaczki.
Suflet sera: zalej żelatynę mlekiem i zostaw przez 30 minut aż napęcznieje. Następnie postaw na palniku i podgrzewaj aż żelatyna się całkowicie rozpuści (nie gotuj!).
Utrzej twaróg z cukrem, a następnie wlej cienki strumień rozpuszczonej żelatyny. Wszystko dobrze ubij.
Upiecziny biszkopt pozostaw do schłodzenia. Wytnij delikatnie środek ciasta, tak by pozostał spód i boki biszkoptu. Na dno wyciętego tortu połóż banany, a na nie wlej mieszankę z twarogu. Na wierzch wsyp pokruszone, z wydrążenia ciasto i delikatnie docisnij. Włóż ciasto do lodówki na noc.
Tort ładnie się prezentuje w przekroju.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: