Więcej zszywek ze źródła

pysznoscislodkosci.blogspot.com

Mini ciasteczka z ciasta fr... Francuskie kwiatuszki 


  ... Sernik gotowany na biszkopc... Pianka na biszkoptach 


  ... Sernik królewski 

 Ciasto:... Ambrozja 


    2 litry mle... Karpatka z malinami 

 Cias... Makowa panienka 

 Biszkopt... Tort z owocami 


Biszkopt:...

Tort śmietankowy


Składniki na ciasto:

1,5 szklanki śmietany
1 szklanka cukru
1 łyżka sody
mąki tortowej - ile się wgniecie




Ciasto należy zagnieść dwa tygodnie wcześniej.
Placki powinny być cienkie.
Z całej porcji powinniśmy otrzymać ok. 15 placków. Pieczemy w temperaturze 180 stopni na złoty kolor.


Masa śmietankowa:

4 szklanki śmietany
1,5 szklanki cukru pudru
2 op. cukru waniliowego




Śmietanę ubić dodając cukier puder
i cukier waniliowy.

Przed przełożeniem placki należy zwilżyć.
Każdy placek przekładamy wilgotną ściereczką.
Teraz musimy je pozostawić, aby placki były wilgotne. Później smarujemy je dużą ilością bitej śmietany.

Polewa:


1 litr mleka
1 szklanka cukru
3 łyżki kakao
2 łyżeczki masła



Wszystko gotujemy aż będzie gęste i cały tort smarujemy polewą.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: