jarecka

jarecka

Dodane 5.04 o 2:39
Obserwuj
Tort z Arbuza Just My Delicious

Składniki na tort z arbuza:

1 cały arbuz
ok 500ml-1l kremówki
ok 4-6 łyżek cukru pudru
ok 250-500g serka mascarpone
kilkanaście malin
kolorowa posypka
wiórki kokosowe

Z arbuza odkrój oba końca, następnie okrój go ze skóry. Teraz pokryj go ubitą z dodatkiem cukru pudru kremówką, do której pod koniec wmieszaj mascarpone. Na końcu tort udekoruj malinami oraz posypką oraz wiórkami i już.


Sugestie: Jako dekoracji możesz użyć dowolnych owoców (drobne jak np. maliny lub jagody mogą być mrożone), czekolady, gęstych sosów, np. karmelowego, itp. Nie podaję konkretnych ilości poszczególnych składników, ponieważ wszystko zależy od wielkości arbuza. Tort możesz również przełożyć kremem wewnątrz.

Wersja light: Krem z kremówki zastąp serkiem homogenizowanym lub innym kremowym serkiem o naturalnym, owocowym lub waniliowym smaku.


Pytanie: Jak przechowywać tort z arbuza?
Odpowiedź: Koniecznie w lodówce. Zjedz go w ciągu kilku godzin od momentu przygotowania.

Tort z Arbuza Just My Delicious


Składniki na tort z arbuza:

1 cały arbuz
ok 500ml-1l kremówki
ok 4-6 łyżek cukru pudru
ok 250-500g serka mascarpone
kilkanaście malin
kolorowa posypka
wiórki kokosowe

Z arbuza odkrój oba końca, następnie okrój go ze skóry. Teraz pokryj go ubitą z dodatkiem cukru pudru kremówką, do której pod koniec wmieszaj mascarpone. Na końcu tort udekoruj malinami oraz posypką oraz wiórkami i już.


Sugestie: Jako dekoracji możesz użyć dowolnych owoców (drobne jak np. maliny lub jagody mogą być mrożone), czekolady, gęstych sosów, np. karmelowego, itp. Nie podaję konkretnych ilości poszczególnych składników, ponieważ wszystko zależy od wielkości arbuza. Tort możesz również przełożyć kremem wewnątrz.

Wersja light: Krem z kremówki zastąp serkiem homogenizowanym lub innym kremowym serkiem o naturalnym, owocowym lub waniliowym smaku.


Pytanie: Jak przechowywać tort z arbuza?
Odpowiedź: Koniecznie w lodówce. Zjedz go w ciągu kilku godzin od momentu przygotowania.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: