Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Składniki: Spód: * 160 g he...
Waniliowe ptasie mleczko w ...
Słodkości <3 Raz spróbuj...
Ciasto latte machiato ♥♥♥ W...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Krakersik ♥♥♥ Pyszny bez pi...
Sałatka warstwowa z brokułe...
Mini tortille♥♥♥ Super pomy...
SERNIK SNICKERS! <3
mus Kinder Bueno <3
<...
Mini tortille:
Składniki:
o...
SKŁADNIKI:

na trzy całkiem...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Przepyszny kurczak w sosie ...
Składniki: •	3 banany, •	40...
Nalewka czekoladowa <3 P...
LIKIER KUKUŁKA ♥♥♥ Dziewczy...
Domowe Malibu&Advocat&a...
Czekoladowy mus z Baileys ♥...
Bardzo szybki a jeszcze bar...
Sernik latte macchiato bez ...
Sernik latte macchiato bez ...
LIKIER Werther's Origi...
Likier Czekoladnica... Idea...
Placki po węgiersku ♥♥♥ Naj...
Kinder Country bez pieczeni...

Więcej zszywek ze źródła

pomyslowi.net

,,,,, :):) Snickers - bez pieczenia
Sk... SKŁADNIKI :

2 duże piersi ... Kawowy deser 
Składniki:

5... Tort z masłem orzechowym i ... Ciasto kawowe
Składniki (fo... Chrupiące nuggetsy
Składnik... Domowy kebab z kurczaka
Skł...
adusia3009

adusia3009

Dodane 2.06 o 14:11 z

pomyslowi.net

Obserwuj

Tort z masłem orzechowym i kremem z Nutellą

Składniki na 3 blaty orzechowe o średnicy 20cm*:

3 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3/4 łyżeczki soli (jeżeli używacie słonego masła, wystarczy 1/2 łyżeczki)
225g miękkiego, niesolonego masła
3 szklanki drobnego cukru do wypieków
3/4 szklanki masła orzechowego dobrej jakości (nie ma znaczenia, czy będzie gładkie, czy z kawałkami orzechów; ja użyłam naturalnego masła organicznego, bez dodatków)
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
5 dużych jaj
1 szklanka mleka

Krem:

250g serka mascarpone
300g Nutelli
250ml śmietany kremówki 30 lub 36%

Dodatkowo:

orzeszki ziemne w czekoladzie do dekoracji

Wykonanie:

Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej, a mascarpone oraz kremówka schłodzone.

Mąkę, proszek do pieczenia oraz sól wymieszaj w misce i odstaw.

Masło utrzyj z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodaj masło orzechowe i zmiksuj dokładnie. Wmieszaj ekstrakt waniliowy.

Wbijaj do masy jajka, jedno po drugim, ucierając dokładnie po każdym dodaniu (w razie potrzeby zbierz masę z brzegów oraz dna misy miksera).

Do masy maślanej dodawaj wymieszane suche składniki na przemian z mlekiem, miksując na średnich obrotach, aż do całkowitego połączenia.

Przygotowaną masę podziel pomiędzy trzy okrągłe formy wyłożone papierem do pieczenia (samo dno). Jeżeli nie masz trzech jednakowych foremek lub w Twoim piekarniku nie zmieszczą się wszystkie trzy na raz, możesz śmiało piec blaty pojedynczo.

Piecz ciasto w temperaturze 180°C przez około 30 – 35 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone pozostaw w formie przez 5 minut, po czym delikatnie oddziel boki ciasta od brzegów formy i wyjmij na kratkę do wystudzenia.

Podczas, gdy blaty ciasta stygną, przygotuj krem. Nutellę oraz mascarpone zmiksuj dokładnie, aż masa będzie gładka i dobrze napowietrzona. Dodaj kremówkę i ubijaj do uzyskania jednolitej masy. Uważaj, by jej nie przebić.

Gdy ciasto wystygnie złóż tort w całość. Połóż pierwszy z blatów na paterę lub talerz i posmaruj 1/4 kremu. Przykryj drugim blatem ciasta i znów posmaruj 1/4 kremu. Ułóż ostatni z blatów na wierzchu, po czym wyłóż na tort pozostały krem, pokrywając wierzch i boki tortu. Posyp posiekanymi orzeszkami ziemnymi w czekoladzie.

Przechowuj w lodówce.

Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
... Ulubione Słodko kuchenne małe co nie co +2 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: