Więcej zszywek ze źródła

magazyn-kuchnia.pl

Sorbet z buraków zakropiony... Sorbet z buraków zakropiony... Lody pomidorowe z pomidorow... Lody bazyliowe ze skórką z ... Lody z różowym pieprzem

Dl... Lody lawendowe

Dla 8 osób
... Świąteczny pieczony indyk Puszyste racuchy bez drożdży Mus pomarańczowy
wiedzmanna

wiedzmanna

Dodane 17.11 o 22:04 z

magazyn-kuchnia.pl

Obserwuj

TORTILLA Z BRUKSELKĄ

Składniki

2 łyżki oliwy
200 g brukselki
1 ziemniak średniej wielkości
1 mała cebula
sól i pieprz do smaku
10 jajek
1 łyżeczka wędzonej papryki w proszku
2 dymki
tabasco do podania



Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 190oC. Brukselki kroimy w paseczki, obranego ziemniaka w półcentymetrowe plastry, cebulę w piórka. Rozgrzewamy oliwę na patelni z żaroodporną rączką. Wrzucamy warzywa, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.


Przykrywamy i smażymy na średnim ogniu przez 10 minut - od czasu do czasu mieszamy. Warzywa powinny się lekko przyrumienić. Jajka roztrzepujemy z papryką i odrobiną soli, wlewamy na patelnię. Smażymy chwilę, po czym wstawiamy patelnię do piekarnika na mniej więcej 10 minut - aż jajka się zetną. Podajemy z pokrojonymi w krążki dymkami, skrapiamy tabasco (lub innym ostrym sosem).

Zszywka przypięta także na tablicach:
Zapiekanki
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają:

DO GÓRY