mysleze

mysleze

Dodane 29.07 o 12:03
Obserwuj
Tradycyjne buraczki na ciepło – przepis: Składniki:
 5 buraków 1 łyżka masła 2 szczypty soli, odrobina pieprzu
 Opcjonalnie: trochę soku z cytryny  Sposób przygotowania: Buraki dokładnie myjemy i gotujemy bez ich wcześniejszego obierania (w ten sposób zachowają więcej zdrowotnych właściwości). Gotujemy je do miękkości, około 1,5 godziny. Ugotowane studzimy i ścieramy na drobnej tarce. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło, a następnie na rozpuszczone masełko wrzucamy starte buraki. Doprawiamy do smaku. Voilà! Buraczki zasmażane na ciepło gotowe

Tradycyjne buraczki na ciepło – przepis: Składniki:

5 buraków 1 łyżka masła 2 szczypty soli, odrobina pieprzu
Opcjonalnie: trochę soku z cytryny  Sposób przygotowania: Buraki dokładnie myjemy i gotujemy bez ich wcześniejszego obierania (w ten sposób zachowają więcej zdrowotnych właściwości). Gotujemy je do miękkości, około 1,5 godziny. Ugotowane studzimy i ścieramy na drobnej tarce. Rozgrzewamy patelnię, dodajemy masło, a następnie na rozpuszczone masełko wrzucamy starte buraki. Doprawiamy do smaku. Voilà! Buraczki zasmażane na ciepło gotowe

Polubili: ewelka89
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: