Marek Kotański - sylwetka i osiągnięcia


Więcej zszywek z tablicy

Lody / Sorbety / De...

omomom
Składniki:

    4 kiwi
    ...
DIETETYCZNE I POŻYWNE LODY ...
Mango and yoghurt ice blocks
Mrożone banany z jogurtem g...
Mm......
....
Trufle lodowe

Przygotowani...
<3333
Snikerss <3
omomom
mmmmmmmm !!!!!
sorbet
...
...
fajnie podane :)
Truskawki zamrożone w jogurcie
:))))
Lody McFlurry

Składniki

 ...
Activiadora

Activiadora

Dodane 18.08 o 11:30
Obserwuj

Trufle lodowe


Przygotowanie 20 min
Zamrażanie (w sumie) ok. 6 godzin
Porcja ok. 250 kcal

Przepis na 6 porcji:
- 600 ml lodów śmietankowych
- 12 kandyzowanych wiśni
- 2 łyżki likieru wiśniowego Maraschino
- 20 dag czekolady deserowej
- 2 łyżki masła
- łyżeczka oleju
- 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich

Sos malinowy:
- 6 łyżek dżemu malinowego
- kieliszek czerwonego wina
- maliny do dekoracji

Sposób wykonania:
1. Wiśnie nakłuj wykałaczką, skrop likierem i odstaw do namoczenia. Łyżką do lodów uformuj 12 śmietankowych kulek, włóż do zamrażalnika na 3–4 godziny. Kulki lodów kolejno wyjmij, przekrój na połówki. Włóż do środka wiśnie, złącz połówki kulek i ponownie mocno zamroź.
2. Czekoladę połam, włóż do miski. Dodaj masło, olej i roztop na parze. Wymieszaj, ostudź. Kolejno wyjmij kulki lodów, smaruj czekoladą, posypuj posiekanymi orzechami i z powrotem włóż do zamrażalnika.
3. Na sos zagotuj wino z dżemem. Przetrzyj przez sitko. Trufle ułóż na talerzykach, polej dookoła malinowym sosem i udekoruj malinami.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: