Więcej zszywek z tablicy

Ciasta

Czekoladowe ciasto Cappucci...
ciasto "Zmierzch"...
Truskawkowiec Przepis po kl...
Brzoskwiniowa delicja Przep...
Ciasto „kukułka”, najlepszy...
OBŁĘDNE CIASTO KINDER COUNT...
Ciasto kukułka
biszkopt
6 j...
TARTA TRUSKAWKOWA Z SEREM I...
Sernik z musem z kiwi
Truskawkowy Szał:

Składnik...
...
15254ce5160c760d4e864ec6e50...
,,,
,,,
...
...
,,,
,,,
,,,
,,,
...
,,,
,,,
,,,
,,,
Tort piesek :)
acha88

acha88 od pami

Dodane 23.03 o 11:29
Obserwuj
Truskawkowy Szał:

Składniki: 
Mus truskawkowy:

500 g truskawek (kaszubskie)
2 galaretki truskawkowe
kardamon mielony

Masa budyniowa:

4 budynie waniliowe bez cukru
1l mleka
170 g masła/margaryny
1 szkl cukru

dodatkowo:

200 ml śmietany 30% 
250 g sera mascarpone
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
czekolada
herbatniki
Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka zagotowujemy ze szklanką cukru i masłem/margaryną. W pozostałej części rozrabiamy budynie. Kiedy mleko nam się zagotuje wlewamy budynie i gotujemy chwilę intensywnie mieszając.
Blaszkę kwadratową ok 24x28 wykładamy folią i układamy na niej warstwę herbatników. Wylewamy na nie gorący tylko co ugotowany budyń i przykrywamy od razu kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do wystudzenia.
Galaretki truskawkowe zalewamy ok półtorej szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie) i kardamonem do smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło.
Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać, a krem budyniowy jest chłodny wylewamy na budyń nasze truskawki i przykrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, aby dobrze nam zastygło.
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym pod koniec dodając ser mascarpone.
Całość przykrywamy bitą śmietaną, świeżymi truskawkami i czekoladą.

Truskawkowy Szał:


Składniki:
Mus truskawkowy:

500 g truskawek (kaszubskie)
2 galaretki truskawkowe
kardamon mielony

Masa budyniowa:

4 budynie waniliowe bez cukru
1l mleka
170 g masła/margaryny
1 szkl cukru

dodatkowo:

200 ml śmietany 30%
250 g sera mascarpone
3 łyżki cukru
cukier waniliowy
czekolada
herbatniki
Z litra mleka odlewamy ok 300 ml. Większą część mleka zagotowujemy ze szklanką cukru i masłem/margaryną. W pozostałej części rozrabiamy budynie. Kiedy mleko nam się zagotuje wlewamy budynie i gotujemy chwilę intensywnie mieszając.
Blaszkę kwadratową ok 24x28 wykładamy folią i układamy na niej warstwę herbatników. Wylewamy na nie gorący tylko co ugotowany budyń i przykrywamy od razu kolejną warstwą herbatników. Odstawiamy do wystudzenia.
Galaretki truskawkowe zalewamy ok półtorej szkl zimnej przegotowanej wody i odstawiamy na ok 10 min. Truskawki wkładamy do rondelka i z odrobiną wody doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku odrobiną cukru (pamiętając, że galaretki są słodkie) i kardamonem do smaku. Miksujemy blenderem i ponownie zagotowujemy. Wyłączamy gaz i dodajemy od razu wymieszane galaretki. Dokładnie mieszamy i odstawiamy aby wystygło.
Kiedy mus truskawkowy zaczyna się delikatnie ścinać, a krem budyniowy jest chłodny wylewamy na budyń nasze truskawki i przykrywamy warstwą herbatników. Całość wstawiamy do lodówki, aby dobrze nam zastygło.
Mocno schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym pod koniec dodając ser mascarpone.
Całość przykrywamy bitą śmietaną, świeżymi truskawkami i czekoladą.

Polubili: asiek19113
Zszywka przypięta także na tablicach:
Food and Drink Ulubione Pomysły Pomysły +408 innych
Zgłoś naruszenie

agaskibi

a na zdjęciu zrobione na odwrót, truskawki na dole...

 |  4.04 o 22:50   Pokaż odpowiedzi

szymsia_222

ja użyłam truskawek mrożonych , ciasto przepyszne , palce lizać !!

 |  25.03 o 11:36   Pokaż odpowiedzi

Alexxx4745

tylko trzeba poczekac na truskawki bo te z marketu moga troszke swiecic w ciemnosci :D samo zdrowie :P

 |  22.03 o 14:34   Pokaż odpowiedzi

Lusia110

Mniamm :)

 |  21.03 o 17:08  

aladonaa

truskawki mrożone ?

 |  17.03 o 15:48   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: