Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia ♥

Tarta z czarną porzeczką i ...
...
...
Budyniowe miniserniczki z r...
...
Deser mascarpone z owocami ...
Sorbet arbuzowy
Orzeźwiający sorbet cytryno...
Lody borówkowe
Semifreddo - na upalne dni :D
CIASTO Z RURKAMI BEZ PIECZENIA
Najprostszy i najlepszy prz...
...
Chrupiące pieczarki w serow...
Tort stracciatella z malina...
Ciasto z malinami i mascarpone
TURECKI CHLEBEK :D Ciasto: ...
PROSTE I SZYBKIE! Bez mikse...
SERNIK Z SERKÓW HOMOGENIZOW...
Ciasto z truskawkami i budy...
Ciasto Cappuccino bez piecz...
Napoleonka na herbatnikach ...
Brownie truskawka w czekola...
...
...
Deser czekoladowy bez piecz...
keepcalmandsmile

keepcalmandsmile

Dodane 16.07 o 22:56
Obserwuj
TURECKI CHLEBEK :D Ciasto: - 300 g mąki pszennej - 90 ml ciepłej wody - szczypta soli - 10 g świeżych drożdży - 1 łyżka oliwy Farsz: - 100 g sera feta - 100 g liści szpinaku - 5 listków mięty - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - pieprz WYKONANIE Drożdże rozpuszczamy z łyżką mąki w kilku łyżkach ciepłej wody. Odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż zaczną pracować. Następnie dosypujemy pozostałą mąkę, sól, dolewamy wodę i zagniatamy elastyczne ciasto. Miskę natłuszczamy oliwą i przekładamy do niej ciasto, pozostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Oczyszczone liście szpinaku gotujemy przez chwilę w odrobinie wody. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki cebulę i czosnek. Dodajemy do podgotowanego szpinaku, doprawiamy pieprzem i listkami mięty (jest to bardzo istotny składnik, nadaje daniu niesamowity smak). Wyrośnięte ciasto zagniatamy ponownie i dzielimy na sześć porcji. Każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 12 cm x 18 cm, na połowę każdego prostokąta nakładamy szpinak i posypujemy rozdrobnioną fetą. Składamy ciasto w pół i zlepiamy brzegi. Patelnię lekko naoliwiamy i smażymy każdy chlebek po około 2 minuty z każdej strony. Podajemy z sosem jogurtowym. Smacznego 
Przepis: kulinarne.info

TURECKI CHLEBEK :D Ciasto: - 300 g mąki pszennej -

90 ml ciepłej wody - szczypta soli - 10 g świeżych drożdży - 1 łyżka oliwy Farsz: - 100 g sera feta - 100 g liści szpinaku - 5 listków mięty - 1 czerwona cebula - 2 ząbki czosnku - pieprz WYKONANIE Drożdże rozpuszczamy z łyżką mąki w kilku łyżkach ciepłej wody. Odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy, aż zaczną pracować. Następnie dosypujemy pozostałą mąkę, sól, dolewamy wodę i zagniatamy elastyczne ciasto. Miskę natłuszczamy oliwą i przekładamy do niej ciasto, pozostawiamy na około godzinę do wyrośnięcia. W międzyczasie przygotowujemy farsz. Oczyszczone liście szpinaku gotujemy przez chwilę w odrobinie wody. Na osobnej patelni podsmażamy pokrojoną w plasterki cebulę i czosnek. Dodajemy do podgotowanego szpinaku, doprawiamy pieprzem i listkami mięty (jest to bardzo istotny składnik, nadaje daniu niesamowity smak). Wyrośnięte ciasto zagniatamy ponownie i dzielimy na sześć porcji. Każdą z nich rozwałkowujemy na prostokąt o wymiarach ok. 12 cm x 18 cm, na połowę każdego prostokąta nakładamy szpinak i posypujemy rozdrobnioną fetą. Składamy ciasto w pół i zlepiamy brzegi. Patelnię lekko naoliwiamy i smażymy każdy chlebek po około 2 minuty z każdej strony. Podajemy z sosem jogurtowym. Smacznego
Przepis: kulinarne.info

Zszywka przypięta także na tablicach:
ciekawe kuchnia kuchnia Dieta +171 innych
Zgłoś naruszenie

superpauka

robił ktoś? :)

3  |  20.07 o 7:37   Pokaż odpowiedzi

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: