Melange - Kawa melange (albo Wiener melange)


Więcej zszywek z tablicy

Food

Domowe batoniki musli bez c...
bezcukrowe owsiane batony
Fit deser a`la Snickers! :)...
KASZA JAGLANA Z WARZYWAMI  ...
Szpinakowe placuszki  1 pac...
ekstra Sernik Raffaello na ...
CARAMEL BROWNIE TOWER  (z C...
TWOI GOŚCIE ZANIEMÓWIĄ KIED...
Budyniowe naleśniki- najlep...
Ziemniaki w marynacie jogur...
Kanapeczki :D
ZAPIEKANE MŁODE ZIEMNIACZKI...
FIT TRUFLE Z MASŁEM ORZECHO...
diy
Domowe BATONIKI DAIM! Najle...
Boskie "ptasie mleczko...
Tarta ze szpinakiem, kurcza...
Śmietankowe drożdżówki z ma...
Ciasto kinder country. Wygl...
FIT PLACUSZKI Z CUKINII! :p...
Ferrero Rocher

Składniki n...
Ciasto z płatkami owsianymi...
PEŁNOZIARNISTA PIZZA KEBAB ...
Śmietankowa kanapka
Omlet z papryką i koperkiem :)
Zapiekane muffiny śniadanio...
Pistacjovaa

Pistacjovaa od MaJe_CzKa222

Dodane 28.10 o 18:16
Obserwuj
TWOI GOŚCIE ZANIEMÓWIĄ KIEDY ZOBACZĄ TAKIE KOTLETY!! FANTASTYCZNE I PROSTE !! :D Wariant "wkładu": Składniki 1 cebula 6 kapeluszy z pieczarek 3 paski suszonych pomidorów 1 łyżka margaryny 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 6 łyżek mleka 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku  Do miseczki wsypać 3 łyżki bułki tartej i zalać 6 łyżkami mleka i pozostawić aż mleko całkowicie wchłonie się w bułkę. Cebulkę drobno pokroić i wrzucić na roztopioną margarynę i delikatnie zrumienić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki. Dodać do cebuli. Smażyć razem do momentu,aż pieczarki delikatnie zbrązowieją. W między czasie pokroić suszone pomidory w mała kostkę. Dodać na patelnię i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso przełożyć do miski,dodać namoczoną bułkę jajko i wymieszać wszystko dokładnie. Dodać zawartość patelni i ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli masa mięsa będzie zbyt luźna dodać pozostałe 2 łyżki bułki tartej. Po raz ostatni wymieszać. Do foremki na muffinki wkładać po 2-3 łyżki masy mięsnej i odstawić do lodówki na około 1,5 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Wstawić mięso i zapiekać około 30-35 minut. Po 15 -20 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek i podawać gorące.

TWOI GOŚCIE ZANIEMÓWIĄ KIEDY ZOBACZĄ TAKIE KOTLETY!

! FANTASTYCZNE I PROSTE !! :D Wariant "wkładu": Składniki 1 cebula 6 kapeluszy z pieczarek 3 paski suszonych pomidorów 1 łyżka margaryny 1 jajko 5 łyżek bułki tartej 6 łyżek mleka 300 g mięsa mielonego z łopatki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 1/2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku Do miseczki wsypać 3 łyżki bułki tartej i zalać 6 łyżkami mleka i pozostawić aż mleko całkowicie wchłonie się w bułkę. Cebulkę drobno pokroić i wrzucić na roztopioną margarynę i delikatnie zrumienić. Kapelusze pieczarek obrać ze skórki i pokroić w pół plasterki. Dodać do cebuli. Smażyć razem do momentu,aż pieczarki delikatnie zbrązowieją. W między czasie pokroić suszone pomidory w mała kostkę. Dodać na patelnię i smażyć jeszcze przez około 2 minuty. Zdjąć z ognia. Doprawić do smaku solą,pieprzem oraz papryką. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso przełożyć do miski,dodać namoczoną bułkę jajko i wymieszać wszystko dokładnie. Dodać zawartość patelni i ponownie dokładnie wymieszać. Jeśli masa mięsa będzie zbyt luźna dodać pozostałe 2 łyżki bułki tartej. Po raz ostatni wymieszać. Do foremki na muffinki wkładać po 2-3 łyżki masy mięsnej i odstawić do lodówki na około 1,5 godziny. Piekarnik rozgrzać do 225 stopni. Wstawić mięso i zapiekać około 30-35 minut. Po 15 -20 minutach zmniejszyć temperaturę do 200 st. Upieczone babeczki delikatnie wyjąć z foremek i podawać gorące.

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

MaJe_CzKa222

Saphira123, To super :)

 |  11.11 o 17:54  

Saphira123

Wyszły pyszne

1  |  11.11 o 17:47  

beatka215

wygląda przepysznie jutro próba generalna

1  |  1 8.11 o 20:23  

MaJe_CzKa222

Saphira123,

1  |  3.11 o 13:21  

MaJe_CzKa222

Saphira123, jasne że można :)

 |  27.10 o 15:50   Pokaż odpowiedzi

Saphira123

Mam plan zrobić takie w sobotę na urodziny. Czy myślicie, że to purre nałożone na klopsy można zapiec w piekarniku? Kiedyś jadłam kuleczki z purre pieczone i były pycha

1  |  27.10 o 13:47  

kaarolka16

pyszne

 |  26.10 o 20:27  

misiowelove

już prawie pomyślałam, że ta ozdoba to smalec.... ;D ;D ;D

2  |  23.10 o 22:00  

MaJe_CzKa222

* :)

 |  22.10 o 17:05  

MaJe_CzKa222

nelinka, tak dokladnie to ozdoba z puree.Ja też takie robie ale dodaje troszkę zielonego np . szczypiorku :(

1  |  22.10 o 17:05  
Zobacz więcej komentarzy

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: