Udka w sosie piwnym 5 udek marchewka 2 cebule por puszka
jasnego piwa 2 łyżki śmietany 2 łyżki mąki olej łyżka cukru 6 goździków liść laurowy ziele angielskie łyżka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Udka natrzeć solą oraz pieprzem po czym przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu i ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Następnie posiekaną cebulę zeszklić, wówczas dodać marchew i pora pokrojone w plasterki. Trzymać na ogniu przez kilka minut i posypać cukrem oraz mąką. Dokładnie wymieszać, wlać piwo i doprawić do smaku. Połączyć jeszcze ze śmietaną i całość wylać na udka. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i piec około 75 minut.
Użytkownicy także przypinają:
Bloedsinn
przepis sprawdzony- smaczne