Więcej zszywek z tablicy

Coś smacznego ^^

coś bardzo smacznego !
Kurczak w sezamie
takie duże :o
Uwaga: bezę najlepiej upiec...
pizza
KEBAB DOMOWY.

Potrzebne bę...
Torcik z kremem z kaszy man...
Lodowiec z malinami na upal...
MINI KOPYTKA

Skladniki:
•5...
Puszyste ciasto z borówką
Mmm, na co macie ochotę? ;>
Moje galaretki, z malinkami...
< 3

Więcej zszywek ze źródła

www.mojewypieki.com

Kokosanki czekoladowe
    2... Kokosanki2
    2 średniej w... Najlepszy na świecie pierni... Makowiec zawijany Makowiec z jabłkami zwany &... Orzeszki pieczone kruche ci... Pierniki Waniliowe ciasto z żurawiną Biskwity z bitą śmietaną i ...
Drobinka

Drobinka od mawi77

Dodane 21.09 o 18:08 z

www.mojewypieki.com

Obserwuj

Uwaga: bezę najlepiej upiec dzień wcześniej i przechowywać

w piekarniku do dnia kolejnego. Można ją również pozostawić w temperaturze pokojowej i przykryć ręczniczkiem kuchennym. Ciasto kruche można przygotować dzień wcześniej, można je również mrozić.



Składniki na ciasto kruche:

3 żółtka
30 g cukru pudru
pół łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii (lub pół opakowania cukru wanilinowego, około 8g)
150 g mąki pszennej
100 g masła
Składniki na kruchy spód szybko zagnieść ręcznie lub zmiksować w malakserze. Uformować kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą, schłodzić w lodówce przez 60 minut.

Przygotować prostokątną blachę o wymiarach 23 x 33 cm. Wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia.

Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, wyłożyć nim dno formy: można wcześniej lekko rozwałkować, można odrywać po kawałku i układać w formie, następnie wyrównać np. wałkując szklanką (ułożoną na boku) wewnątrz formy.

Wyrównać, ponownie schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Przed samym pieczeniem ponakłuwać widelcem.

Piec w temperaturze 190 - 200ºC przez około 15 - 20 minut lub krócej, do zezłocenia i wypieczenia ciasta. Wyjąć, wystudzić.

Galaretka z malinami:

600 g malin (świeżych lub mrożonych)
3 malinowe galaretki (każda na 500 ml wody)
3 szklanki wrzącej wody
Maliny mrożone wcześniej rozmrozić na durszlaku.

3 malinowe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzacej wody. Przestudzić, wymieszać z malinami. Odłożyć do lodówki do lekkiego zgęstnie...

Zszywka przypięta także na tablicach:
Ciasta i desery Food Małe conieco:) Ciasta, ciasteczka +106 innych
Zgłoś naruszenie

mundi10

Robiłam to ciasto jest pycha

 |  30.09 o 16:40  

zuzeusz

ooooch, ale bym taką zjadła

 |  19.09 o 15:38  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: