Więcej zszywek z tablicy

Healthy Food

☆☆☆ PRZEPIS ☆☆☆
Przygotuj ▪...
...
...
...
Miodowy kurczak z brokułami
...
Pyszny i sycący koktajl z k...
...
Rafaello z kaszy jaglanej
...
Rożki z serkiem łososiowym
...
tumblr
link po kliknięciu w obraze...
...
Muffinki owsiane z marchewk...
tumblr
tumblr
...
1 paczuszka mrozonego posie...
...
...
...
...
...
...
Jesienny koktajl z cynamone...
ewelkaa1002

ewelkaa1002

Dodane 19.03 o 11:47
Obserwuj
UWAGA! To sphagetti, które eksploduje w ustach ~ Dietetycznie Siostro!
SPHAGETTI a`la CARBONARA
Składniki
na 2 porcje

Makaron wybieracie takiego rodzaju jaki możecie aktualnie jeść. U mnie z mąki durum. Suchego około 150g.
5 suszonych pomidorów odciśniętych z oliwy
Jedna nieduża cukinia
60g serka mascarpone
60g jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
Pieprz, sól, kolendra świeża
Ser starty typu chedar lub parmezan - oczywiście według uznania



Przygotowanie

Makaron gotujemy al dente. Cukinię ścieramy na małych oczkach. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone pomidory, dorzucamy cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanymi listkami kolendry. W miseczce miksujemy serek i jogurt aby się połączyły. Skrobię rozrabiamy w niewielkiej ilości wody (około 2 łyżki). Odcedzony makaron wsypujemy do garnczka, a na niego dajemy zawartość patelni i rozmieszany serek. Mieszamy szybko i podpalamy pod garnczkiem ogień. Teraz nie możemy doprowadzić do wrzenia i wlewamy wodę ze skrobią. Mieszamy energicznie, piprzymy znów do smaku. Tuż przed wrzeniem wyrzucamy całość do dużego półmiska. Gotowe. 

źródło: dietetyczniesiostro.blogspot.pl

UWAGA!

To sphagetti, które eksploduje w ustach ~ Dietetycznie Siostro!
SPHAGETTI a`la CARBONARA
Składniki
na 2 porcje

Makaron wybieracie takiego rodzaju jaki możecie aktualnie jeść. U mnie z mąki durum. Suchego około 150g.
5 suszonych pomidorów odciśniętych z oliwy
Jedna nieduża cukinia
60g serka mascarpone
60g jogurtu naturalnego
1/2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
Pieprz, sól, kolendra świeża
Ser starty typu chedar lub parmezan - oczywiście według uznania



Przygotowanie

Makaron gotujemy al dente. Cukinię ścieramy na małych oczkach. Na rozgrzanej patelni podsmażamy pokrojone pomidory, dorzucamy cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i posiekanymi listkami kolendry. W miseczce miksujemy serek i jogurt aby się połączyły. Skrobię rozrabiamy w niewielkiej ilości wody (około 2 łyżki). Odcedzony makaron wsypujemy do garnczka, a na niego dajemy zawartość patelni i rozmieszany serek. Mieszamy szybko i podpalamy pod garnczkiem ogień. Teraz nie możemy doprowadzić do wrzenia i wlewamy wodę ze skrobią. Mieszamy energicznie, piprzymy znów do smaku. Tuż przed wrzeniem wyrzucamy całość do dużego półmiska. Gotowe.

źródło: dietetyczniesiostro.blogspot.pl

Zszywka przypięta także na tablicach:
Jedzenie kuchnia kuchnia i gotowanie Jedzenie +194 innych
Zgłoś naruszenie

fran81

rewelacja :)

1  |  27.03 o 22:26  

weselnapolska

pycha :)

1  |  27.03 o 12:12  

kosta2ll

Mmmmmm... Smakowe! :P

1  |  21.03 o 9:33  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: