Więcej zszywek z tablicy

Jadłabym *.*

W garnku podgrzać oliwę z d...
Malinki <3
Omomom :)
Ile dobrego :D
paulcia21

paulcia21

Dodane 5.10 o 21:56
Obserwuj
W garnku podgrzać oliwę z dodatkiem obranych i pokrojonych w kostkę ziemniaków, posiekanej w kosteczkę cebuli oraz drobno startego czosnku. Co chwilę mieszając podsmażać przez ok. 5 minut.
 Dodać surową soczewicę oraz przyprawy i mieszając smażyć przez ok. minutę.
 Dodać gorący bulion i zagotować. W gotujący się wywar włożyć pierś kurczaka pokrojoną w kosteczkę (stopniowo, po 1 - 2 kostki na raz, nie przerywając gotowania).
 Następnie wrzucić przyciętą na końcach i pokrojoną na kawałki zieloną fasolkę. Doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą.
    Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać szczypiorek oraz kolendrę. Następnie ciągle mieszając wlewać mleko kokosowe lub śmietankę.
    Do podania (opcjonalnie ale warto) posypać chili oraz skropić sokiem z limonki.
ŹRÓDŁO: kwestia smaku

W garnku podgrzać oliwę z dodatkiem obranych i pokrojonych

w kostkę ziemniaków, posiekanej w kosteczkę cebuli oraz drobno startego czosnku. Co chwilę mieszając podsmażać przez ok. 5 minut.
Dodać surową soczewicę oraz przyprawy i mieszając smażyć przez ok. minutę.
Dodać gorący bulion i zagotować. W gotujący się wywar włożyć pierś kurczaka pokrojoną w kosteczkę (stopniowo, po 1 - 2 kostki na raz, nie przerywając gotowania).
Następnie wrzucić przyciętą na końcach i pokrojoną na kawałki zieloną fasolkę. Doprawić pieprzem i w razie potrzeby solą.
Zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 15 minut. Zdjąć z ognia, dodać szczypiorek oraz kolendrę. Następnie ciągle mieszając wlewać mleko kokosowe lub śmietankę.
Do podania (opcjonalnie ale warto) posypać chili oraz skropić sokiem z limonki.
ŹRÓDŁO: kwestia smaku

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.