Więcej zszywek z tablicy

luty

pięknie <3
akurat na walentynki :)
xxx
...
,,,
Zimaa :))
...
xxx
wiśniowe serduszka
Walentynkowo :!

ok. 350 g ...
smolary

smolary od pepus0407

Dodane 14.11 o 0:49
Obserwuj
Walentynkowo :!

ok. 350 g mleka skondensowanego słodzonego
3 łyżeczki żelatyny
1/4 szklanki białego wina
2 galaretki wiśniowe
500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 %
3-4 łyżeczki cukru pudru
2 łyżki ekstraktu waniliowego (można pominąć)
suszone owoce goji do dekoracji (lub wiórki czekoladowe)
     
W garnku zagotować mleko z winem. Zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego przestygnięcia. Następnie dodać żelatynę, dobrze wymieszać i całość wylać na duży płaski talerz. Schować do lodówki do stężenia.
W tym czasie odmierzyć ile wody mieści się w 4 pucharkach, których macie zamiar użyć do przygotowania deseru, i w takiej ilości gorącej wody rozpuścić obie galaretki. Odstawić do wystygnięcia.
Za pomocą foremki wyciąć z galaretki z mleka skondensowanego 4 ładne serca. Ostrożnie oderwać je od talerza i przykleić na wewnętrznej ściance każdego z kielichów, starając się przy tym nie probrudzić przestrzeni wokół serc. Aby serca się nie zsunęły i utrzymały swoją pozycję na środku naczynia, najlepiej kielich o coś oprzeć do momentu stężenia galaretki wiśniowej.
Gdy galaretka wiśniowa zacznie tężeć, wypełnić nią pucharki i schować natychmiast do lodówki do całkowitego stężenia.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając cukier puder oraz ekstrakt pod koniec ubijania. Napełnić szprycę z karbowaną końcówką i wyciskać śmietanę, tworząc stożek. Udekorować owocami goji lub wiórkami czekoladowymi.


     Życzę smacznego!

Walentynkowo :!



ok. 350 g mleka skondensowanego słodzonego
3 łyżeczki żelatyny
1/4 szklanki białego wina
2 galaretki wiśniowe
500 ml śmietany kremówki 30 lub 36 %
3-4 łyżeczki cukru pudru
2 łyżki ekstraktu waniliowego (można pominąć)
suszone owoce goji do dekoracji (lub wiórki czekoladowe)

W garnku zagotować mleko z winem. Zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego przestygnięcia. Następnie dodać żelatynę, dobrze wymieszać i całość wylać na duży płaski talerz. Schować do lodówki do stężenia.
W tym czasie odmierzyć ile wody mieści się w 4 pucharkach, których macie zamiar użyć do przygotowania deseru, i w takiej ilości gorącej wody rozpuścić obie galaretki. Odstawić do wystygnięcia.
Za pomocą foremki wyciąć z galaretki z mleka skondensowanego 4 ładne serca. Ostrożnie oderwać je od talerza i przykleić na wewnętrznej ściance każdego z kielichów, starając się przy tym nie probrudzić przestrzeni wokół serc. Aby serca się nie zsunęły i utrzymały swoją pozycję na środku naczynia, najlepiej kielich o coś oprzeć do momentu stężenia galaretki wiśniowej.
Gdy galaretka wiśniowa zacznie tężeć, wypełnić nią pucharki i schować natychmiast do lodówki do całkowitego stężenia.
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodając cukier puder oraz ekstrakt pod koniec ubijania. Napełnić szprycę z karbowaną końcówką i wyciskać śmietanę, tworząc stożek. Udekorować owocami goji lub wiórkami czekoladowymi.


Życzę smacznego!

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: