Więcej zszywek z tablicy

jedzenie

Zapiekanka gyros Jest to na...
Gorąca czekolada.

Składnik...
DIPY - różne przepisy

JOGU...
Warstwa mięsna:
0,7 kg mięs...
Kurczak jak z KFC

Składnik...
Sos koperkowy

Składniki:
2...
Sałatka meksykańska
sałatka...
Domowe sosy sałatkowe
: )
pomysł na szybki i zdrowy o...
Francuskie Ślimaczki z szyn...
Orzeźwiający mus.

- 4 kiwi...
Kiwi w czekoladzie <3
niuniaaa23

niuniaaa23 od joannadalmata67

Dodane 12.11 o 23:58
Obserwuj
Warstwa mięsna:
0,7 kg mięsa mielonego
1 cebula
1 marchewka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, bazylia
200g groszku konserwowego
1 ząbek czosnku
odrobina wody lub bulionu
olej do smażenia


Wykonanie:
Posiekaną drobno cebulę, czosnek i startą na tarce marchewkę podsmażamy na oleju przez ok 5 minut, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawy, koncentrat pomidorowy, podlewamy odrobiną bulionu i smażymy całość ciągle mieszając ok 15 minut.

Warstwa ziemniaczana:
700 g ziemniaków
5 dkg masła
100 ml mleka
50g sera żółtego drobno startego
sól, pieprz


Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, odcedzić utłuc, dodać masło, mleko, sól i pieprz na końcu starty ser. Dokładnie wymieszać.

Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy masę mięsną. Na mięso wykładamy odcedzony groszek konserwowy, a na warstwę groszku wykładamy nasze ziemniaczane purée. Wygładzamy powierzchnię i widelcem robimy na powierzchni "zyzgzaki".




Na wierzch układamy kilka wiórków masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na ok. 20-25 minut. naczynia nie przykrywamy, aby ziemniaczki ładnie się przyrumieniły :)

Warstwa mięsna:

0,7 kg mięsa mielonego
1 cebula
1 marchewka
2 łyżki koncentratu pomidorowego
sól, pieprz, bazylia
200g groszku konserwowego
1 ząbek czosnku
odrobina wody lub bulionu
olej do smażenia


Wykonanie:
Posiekaną drobno cebulę, czosnek i startą na tarce marchewkę podsmażamy na oleju przez ok 5 minut, następnie dodajemy mielone mięso, przyprawy, koncentrat pomidorowy, podlewamy odrobiną bulionu i smażymy całość ciągle mieszając ok 15 minut.

Warstwa ziemniaczana:
700 g ziemniaków
5 dkg masła
100 ml mleka
50g sera żółtego drobno startego
sól, pieprz


Wykonanie:
Ziemniaki ugotować, odcedzić utłuc, dodać masło, mleko, sól i pieprz na końcu starty ser. Dokładnie wymieszać.

Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy masę mięsną. Na mięso wykładamy odcedzony groszek konserwowy, a na warstwę groszku wykładamy nasze ziemniaczane purée. Wygładzamy powierzchnię i widelcem robimy na powierzchni "zyzgzaki".




Na wierzch układamy kilka wiórków masła. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni, na ok. 20-25 minut. naczynia nie przykrywamy, aby ziemniaczki ładnie się przyrumieniły :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
mniam :3 Ulubione Przepisy KULINARIA-SZYBKIE +129 innych
Zgłoś naruszenie

georgia20

Ja robiłam i polecam, wyszedł pyszny obiad :)

 |  22.11 o 13:36  

szelma_agatka

Tak cottage pie typowo angielskie jedzenie

 |  17.11 o 7:37  

gocha01022

ktoś robił?

 |  14.11 o 20:19  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: