Więcej zszywek z tablicy

kuchnia

  



MAKARONOWE MUSZLE Z P...
Tortilla z pomidorem, boczk...
kuskus z kurczakiem i fasol...
Ciasto z kremem, truskawkam...
Sałatka z kurczakiem i praż...
Kotleciki z jajek ala carbo...
Sernik kinder country
5 szt. schab wieprzowy plas...
Udany związek
Ciasto cytrynowe
4/5 puszki...
Składniki
•	Ciasto na naleś...
SKŁADNIKI:

na biszkopt:
* ...
  



sernik daim składnik...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
Tort jogurtowo biszkoptowy ...
De volaille według Michela ...
Wiosenne ciasto marchewkowe
Ekspresowa sałatka z tuńczy...
Składniki na ciasto kruche:...
Kakaowiec z jabłkiem++++

S...
Tarta ze szpinakiem i łosos...
Składniki na spód:

150 g c...
Truskawkowe szaleństwo
Dania do 600 Kcal
Domowe lemoniady
Składniki na domowe Ptasie ...
MaJe_CzKa222

MaJe_CzKa222

Dodane 25.12 o 9:34
Obserwuj
Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros i fetą.
Składniki
1 mała podwójna pierś z kurczaka
5 liści sałaty lodowej
5 dużych pomidorków cherry
1/2 żółtej papryki
120g fety
kilkanaście czarnych oliwek
1 mała czerwona cebula
sól, pieprz
przyprawa gyros/kebab
oregano
oliwa z oliwek
sok z cytryny
Przygotowanie
Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na cienkie filety, następnie tniemy na małe paski.
Doprawiamy solą,pieprzem, łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, po czym grillujemy (lub obsmażamy) na złoto na patelni. Studzimy. Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy w misce. Na sałatę kładziemy pomidorki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę kroimy w półkrążki i kładziemy na warzywach. Następnie dodajemy kurczaka, pokrojoną w kostkę fetę
i oliwki. Polewamy dresingiem przygotowanym z dwóch łyżek oliwy, łyżki soku z cytryny, połowy łyżeczki oregano, soli i pieprzu. Smacznego :)

Warstwowa sałatka z kurczakiem gyros i fetą.


Składniki
1 mała podwójna pierś z kurczaka
5 liści sałaty lodowej
5 dużych pomidorków cherry
1/2 żółtej papryki
120g fety
kilkanaście czarnych oliwek
1 mała czerwona cebula
sól, pieprz
przyprawa gyros/kebab
oregano
oliwa z oliwek
sok z cytryny
Przygotowanie
Piersi z kurczaka kroimy w poprzek na cienkie filety, następnie tniemy na małe paski.
Doprawiamy solą,pieprzem, łyżką oliwy, łyżką soku z cytryny i dwiema łyżkami przyprawy do gyrosa. Odstawiamy do lodówki na pół godziny, po czym grillujemy (lub obsmażamy) na złoto na patelni. Studzimy. Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Układamy w misce. Na sałatę kładziemy pomidorki pokrojone w ćwiartki, paprykę pokrojoną w kostkę. Cebulę kroimy w półkrążki i kładziemy na warzywach. Następnie dodajemy kurczaka, pokrojoną w kostkę fetę
i oliwki. Polewamy dresingiem przygotowanym z dwóch łyżek oliwy, łyżki soku z cytryny, połowy łyżeczki oregano, soli i pieprzu. Smacznego :)

Zszywka przypięta także na tablicach:
SMAKI ŚWIATA Pyszoty aaa przepisy +7 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: