anetaRaCzYnSka14

anetaRaCzYnSka14

Dodane 5.04 o 20:23
Obserwuj
Wege pasztet z warzyw z wege rosołu

Wege pasztet z warzyw z wege rosołu

Zgłoś naruszenie

babel

2 cebule 4 marchewki zielona część pora 3/4 korzenia selera 2 łodyżki selera naciowego 3 korzenie pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek ziele angielskie liście laurowe lubczyk 2 ząbki czosnku sól pieprz 2 łyżki sosu sojowego do pasztetu: 2 torebki ugotowanej kaszy jaglanej 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego ok 3/4 szklanki mieszanki pestek dyni i orzechów włoskich uprażonych i zmielonych musztarda sól pieprz po łyżeczce: papryki wędzonej i ostrej, imbiru opcjonalnie bułka tarta oliwa i bułka tarta do wysypania foremek Warzywa obrać, cebulę opalić palnikiem. W garnku rozgrzać oliwę i krótko podsmażyć warzywa oraz przyprawy. Dodać sos sojowy i lekko skarmelizować warzywa. Dodać wodę. Gotować przez 1,5 godziny na wolnym ogniu. Warzywa wyłowić, dobrze odsączyć. Do pasztetu wykorzystamy wszystko oprócz jabłka. Gaszę jaglaną ugotować. Zblendować wszystkie składniki pasztetu, doprawić do smaku. Przełożyć do foremek wysmarowanych oliwą i posypanych bułką tartą. Piec ok 60 min w 180 stopniach.

5.04 o 12:12    | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Calineczka_

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY