Więcej zszywek z tablicy

SŁODKOŚCI

Domowy przepis na pyszny ba...
Babka cafe latte
Babka cafe...
Składniki (na blaszkę 25x35...
.Ciasto z płatkami owsianym...
Składniki na omlety (3 duże...
puszyste ciacho jogurtowe z...
Likier kawowy
Coś w rodzaju...
Kasztanki

Składniki na 25 ...
Crispy Biscuits : Kremowa k...
Łatwe ciasto pomarańczowe

...
Łatwe ciasto pomarańczowe

...
Kawa doskonała na upalne dn...
CIASTECZKA FRANCUSKIE Z BRZ...
Krówka

Składniki:
Biszkopt...
Ciasto drożdżowe leniwej go...
Ciasto jogurtowe z powidłam...
Domowe krówki

Składniki:

...
Likier Irish cream

200ml k...
BOUNTY - WYSTARCZY WIÓRKI K...
Orzechowiec

Składniki:
Cia...
Mleczna kanapka! Kto tego n...
Mandarynkowa szachownica

P...
Biszkopt

5 dużych jajek

1...
SKŁADNIKI na foremkę o śred...
Składniki:
300g białej czek...
WENUS.

Składniki na blaszk...
moonillla

moonillla

Dodane 25.10 o 12:54
Obserwuj
WENUS.

Składniki na blaszkę 25x36cm:
Na biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na masę:
2 galaretki cytrynowe
25 dkg białego sera
0,5 l śmietanki kremówki 30%
2 łyżki cukru pudru
Na posypkę kokosową:
10 dkg kokosu
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki cukru
Ponadto:

słoiczek dżemu brzoskwiniowego
Wykonanie:

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po odrobinie cukru i po 1 żółtku aż do wyczerpania produktów. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Studzimy.
Masa: Obie galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklankach wrzątku, odstawiamy do przestudzenia. Ser mielimy, do sera dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy po odrobinie wymieszanej galaretki z serem i lekko mieszamy.
Posypka kokosowa: Masło roztapiamy na patelni, dodajemy kokos i cukier i smażymy na złoto. Studzimy.
Biszkopt kroimy na 2 części, jedną wkładamy na spód blaszki, wylewamy masę, przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy cienko dżemem, przykrywamy usmażonym kokosem. Wkładamy do lodówki na koło 2 godziny.

WENUS.



Składniki na blaszkę 25x36cm:
Na biszkopt:
6 jaj
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Na masę:
2 galaretki cytrynowe
25 dkg białego sera
0,5 l śmietanki kremówki 30%
2 łyżki cukru pudru
Na posypkę kokosową:
10 dkg kokosu
2 łyżki masła lub margaryny
2 łyżki cukru
Ponadto:

słoiczek dżemu brzoskwiniowego
Wykonanie:

Biszkopt: Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy po odrobinie cukru i po 1 żółtku aż do wyczerpania produktów. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko mieszamy. Wylewamy na blaszkę wysmarowaną tłuszczem i pieczemy w temp. 180 stopni około 20 minut. Studzimy.
Masa: Obie galaretki rozpuszczamy w 2,5 szklankach wrzątku, odstawiamy do przestudzenia. Ser mielimy, do sera dodajemy tężejącą galaretkę i dokładnie mieszamy. Kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Do ubitej śmietany dodajemy po odrobinie wymieszanej galaretki z serem i lekko mieszamy.
Posypka kokosowa: Masło roztapiamy na patelni, dodajemy kokos i cukier i smażymy na złoto. Studzimy.
Biszkopt kroimy na 2 części, jedną wkładamy na spód blaszki, wylewamy masę, przykrywamy drugim biszkoptem. Wierzch smarujemy cienko dżemem, przykrywamy usmażonym kokosem. Wkładamy do lodówki na koło 2 godziny.

Zszywka przypięta także na tablicach:
taste good Kulinaria Wypieki sernik +53 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: