Organizacje pozarządowe tj. 'Fundacja Wielkie Serce dla dzieci' w Krośnie


Więcej zszywek z tablicy

Wielkanoc

Wielkanocna sałatka z białą...
Trufle jaglane z czekoladą ...
Wielkanocna babka marchwiow...
Mazurek bezglutenowy owsian...
Wielkanocne kurczaczki :)
Jajka na słodko :) Serek śm...
Ciasto ze szpinakiem
Zajączek na święta wielkano...
Bezowe tartaletki wielkanoc...
pasta jajeczno-łososiowa
Babka z pisanką
Lizak zając. Link w komentarzu
Jak uzyskać taką masę ?
Składniki (na cztery misecz...
Składniki:
4 czekoladowe ja...
Rolada z mięsa mielonego z ...
JAJECZNY PASZTET WIELKANOCN...
Wielkanocne bułeczki drożdżowe
SMAKOWITE JAJKA WIELKANOCE ...
Babka wielkanocna light
Tort śmietanowy z advocaatem
na wielkanoc.
Owieczki :D
Króliczki :D
Rolada z karkówki z czerwon...
Balotyna z kurczaka
tas_or_ek

tas_or_ek od adriiana

Dodane 3.03 o 9:28
Obserwuj
Wielkanocna babka marchwiowo-cytrynowa

Wielkanocna babka marchwiowo-cytrynowa
Składniki na dużą foremkę na babkę
(u mnie wyszła 1 średnia i 1 mała):

300 g kaszy jaglanej (lub mąki jaglanej)
400 g marchwi
150 g jogurtu naturalnego
4 jajka
sok z jednej dużej cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
słodzik (u mnie 6 łyżek erytrolu)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

wartość energetyczna całości: ok. 1756 kcal
B: 114 g T: 38,3 g W: 245 g

Kaszę jaglaną zmielić na mąkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do mąki dodać jajka, jogurt naturalny, skórkę startą z oparzonej cytryny oraz sok z cytryny, a także słodzik, całość wymieszać. Na koniec dodać startą marchew i proszek do pieczenia, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej foremki, piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

Wielkanocna babka marchwiowo-cytrynowa


Wielkanocna babka marchwiowo-cytrynowa
Składniki na dużą foremkę na babkę
(u mnie wyszła 1 średnia i 1 mała):

300 g kaszy jaglanej (lub mąki jaglanej)
400 g marchwi
150 g jogurtu naturalnego
4 jajka
sok z jednej dużej cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
słodzik (u mnie 6 łyżek erytrolu)
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

wartość energetyczna całości: ok. 1756 kcal
B: 114 g T: 38,3 g W: 245 g

Kaszę jaglaną zmielić na mąkę, marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do mąki dodać jajka, jogurt naturalny, skórkę startą z oparzonej cytryny oraz sok z cytryny, a także słodzik, całość wymieszać. Na koniec dodać startą marchew i proszek do pieczenia, ponownie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej foremki, piec około godziny w temperaturze 180 stopni.

Polubili: agness555
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: