Więcej zszywek z tablicy

Mmmm ;)

...
SMOOTHIE MALINOWY Z SOKIEM ...
Składniki:

    3 jajka
   ...
FRITTATA Z BROKUŁAMI

Skład...
Składniki:
1 puszka masy kr...
Pilaw z ryżu z warzywami :)
Genialny przepis na ciasto ...
makaron z pieczonymi warzyw...
Tiramisu cynamonowo-piernik...
Pizza broccoli
Owsianka z budyniem i trusk...
Semifreddo truskawkowe
Pyszne czekoladowe pierogi ...
Czekoladowe naleśniki.

Prz...
Bananowiec, ciasto na zimno...
TARTINKI
Tosty z jabłkami i miodem. ...
Sernik z musem ananasowo-ma...
WIELKANOCNE TĘCZOWE JAJKA
S...
rogaliki drożdżowe z nutell...
Wielkanocne zajączki
SKŁADN...
Kakaowe bezy z kremem czeko...
Sernik z ajerkoniakiem i ow...
Na 2 porcje potrzebujemy :
...
SKŁADNIKI:

( tortownica 20...
Kurczak pieczony na warzywach
WaitingForYou

WaitingForYou od Klaudyna95

Dodane 20.05 o 20:38
Obserwuj
WIELKANOCNE TĘCZOWE JAJKA
Sposób przyrządzania:
1 Jajka umyj. W węższym końcu jajka zrób czubkiem ostrego noża dziurę wielkości ok. 1 cm2. Zawartość jajka wymieszaj wykałaczką i wylej na miseczkę (wykorzystaj do innego przepisu). Skorupki zanurz w garnku z wodą i zagotuj. Gotuj przez 5 minut. Wyciągnij, odsącz i wysusz.

2 Wysuszone skorupki ustaw na podstawkach do jajek. Rozpuszczaj galaretki co 15 min w połowie ilości wody podanej w proporcjach na opakowaniu. Wstawiaj naczynia z rozpuszczoną galaretką do miski z zimną wodą. Kiedy galaretka zacznie tężeć ( ok. 30 min. po rozpuszczeniu), porozlewaj ją do skorupek. Wystarczy po półtorej łyżki. Wstaw jajka do lodówki na 15 minut. Po tym czasie następna galaretka powinna być gotowa do rozlania. Postępuj w ten sposób do wykorzystania wszystkich kolorów galaretek. Wypełnione galaretką skorupki zostaw na noc w lodówce.

3 Stężałe galaretki obierz delikatnie ze skorupek.

WIELKANOCNE TĘCZOWE JAJKA

Sposób przyrządzania:
1 Jajka umyj. W węższym końcu jajka zrób czubkiem ostrego noża dziurę wielkości ok. 1 cm2. Zawartość jajka wymieszaj wykałaczką i wylej na miseczkę (wykorzystaj do innego przepisu). Skorupki zanurz w garnku z wodą i zagotuj. Gotuj przez 5 minut. Wyciągnij, odsącz i wysusz.

2 Wysuszone skorupki ustaw na podstawkach do jajek. Rozpuszczaj galaretki co 15 min w połowie ilości wody podanej w proporcjach na opakowaniu. Wstawiaj naczynia z rozpuszczoną galaretką do miski z zimną wodą. Kiedy galaretka zacznie tężeć ( ok. 30 min. po rozpuszczeniu), porozlewaj ją do skorupek. Wystarczy po półtorej łyżki. Wstaw jajka do lodówki na 15 minut. Po tym czasie następna galaretka powinna być gotowa do rozlania. Postępuj w ten sposób do wykorzystania wszystkich kolorów galaretek. Wypełnione galaretką skorupki zostaw na noc w lodówce.

3 Stężałe galaretki obierz delikatnie ze skorupek.

Zszywka przypięta także na tablicach:
kuchnia *.* Kuchnia pomysły! ♥ +6 innych
Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: