Więcej zszywek z tablicy

Przepisy

Wilgotna babka kakaowa

Skł...
Budyniowe naleśniki- najlep...
pomidorowe naleśniki z sero...
Pikantne stripsy czyli kurc...
Skład: 100 g brokułów 50 g ...
...
Owsiane gofry! Bez cukru, j...
MEGA PYSZNY obiad JEDNOGARN...
Ciasto z płatkami owsianymi...
...
Najlepszy omlet owsiany jak...
przekaska
Smoothie odchudzające i ocz...
Budyń inaczej ;)
Ciasteczkowe naleśniki z ba...
Brokułowe kotleciki. Kroimy...
Serowe racuchy z truskawkam...
Placki z serka Danio❤️ sere...
bardzo prosty deser bananow...
Podsmażone na maśle tosty z...
jogurt zmiksuj z truskawkam...
latwy i pyszny obiad
pudding kokosowy z kaszy ja...
Deser Bananowy Potrzebne na...
Krokiety z porem! PALCE LIZ...
Makaron w mig ;) Składniki ...

Więcej zszywek ze źródła

pokochajgotowanie.blogspot.com

Wilgotna babka kakaowa

Skł... Babka czekoladowa dyniowe Ciasto francuskie z kurczak... Ciasto francuskie z kurczak... Żeberka w sosie miodowym

S... Ciasto francuskie z kurczak... Żeberka w sosie miodowym Ciasto z wiśniową pianką

P...

Wilgotna babka kakaowa


Składniki:
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 1/2 szklanki wrzątku
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
*dodatkowo
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 łyżka masła
- 8 łyżek mleka

Sposób przygotowania:
1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, następnie wlewamy olej, wrzątek i ekstrakt.
2. Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, dodajemy do mokrych składników i dokładnie miksujemy.
3. Formę smarujemy masłem, obsypujemy kaszką manną, wlewamy do niej ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 45-50 min. (do suchego patyczka). Gotową i lekko przestudzoną babkę wyciągamy z formy.
4. W łaźni wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i mlekiem, wylewamy na wystudzoną babkę, chłodzimy, aby polewa zastygła.

Zszywka przypięta także na tablicach:
Pomysły W mojej kuchni Ciasta/desery gotowanie +173 innych
Zgłoś naruszenie

altowiolistka

ja też dziękuję za przepis. robię te ciasto od 3 miesięcy. gości na moim stole minimum 2 razy w miesiącu :-)

 |  12.06 o 20:17  

xXxjuliaxXx

Ta babka jest przepyszna, ja zrobiłam w tortownicy i musiałam piec 55 minut ale to od piekarnika zależy. Polecam

 |  27.03 o 14:11  

Genia

Dziękuję za super przepis. Upiekłam. Jest bardzo smaczna!

 |  25.02 o 18:45  

Zafirka28

Zjadłabym! D:

 |  10.02 o 20:08  

gupolla

właśnie wyjęłam z piekarnika:)cudnie pachnie a smakuje jeszcze lepiej

 |  4.02 o 13:45  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: