Więcej zszywek z tablicy

Mmm *.*

Mus z kinder bueno na deser
BABECZKI Z WAFELKAMI LUSETT...
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CALZON...
Wilgotna babka kakaowa

Skł...
pizza z patelni, bez piekar...
Sernik Milky Way.
Przepis p...
Ciasto Śnieżny puch – bez p...
Sałatka z kurczakiem i słod...
Podsmaż cebulkę, potem doda...
Ziemniaki w marynacie jogur...
Zapiekanka gyros
Jest to na...
QUESADILLA

Składniki: 
-pl...
Sałatka z gyrosem :)

PRZEP...
PRZEPIS:

Tortilla z kurcza...
Naleśniki z farszem z kurcz...
Czekolada domowa bez cukru ...
MROZONY SERNIK Z NUTELLA

S...
*.*
Tosty z czekoladą i bananam...
Babeczki, ktorych pewnie ni...
:))
mmmmm
mmm
...
...
Pomysł na świetne bagietki ...

Więcej zszywek ze źródła

pokochajgotowanie.blogspot.com

Wilgotna babka kakaowa

Skł... Babka czekoladowa Ciasto francuskie z kurczak... dyniowe Ciasto francuskie z kurczak... Ciasto francuskie z kurczak... Żeberka w sosie miodowym

S... Ciasto francuskie z kurczak... Żeberka w sosie miodowym

Wilgotna babka kakaowa


Składniki:
- 6 jajek
- 1 szklanka cukru
- 1 szklanka oleju
- 1/2 szklanki wrzątku
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1,5 szklanki mąki pszennej
- 3/4 szklanki kakao
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
*dodatkowo
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- 1 łyżka masła
- 8 łyżek mleka

Sposób przygotowania:
1. Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę, następnie wlewamy olej, wrzątek i ekstrakt.
2. Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia, dodajemy do mokrych składników i dokładnie miksujemy.
3. Formę smarujemy masłem, obsypujemy kaszką manną, wlewamy do niej ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 45-50 min. (do suchego patyczka). Gotową i lekko przestudzoną babkę wyciągamy z formy.
4. W łaźni wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem i mlekiem, wylewamy na wystudzoną babkę, chłodzimy, aby polewa zastygła.

Zgłoś naruszenie

altowiolistka

ja też dziękuję za przepis. robię te ciasto od 3 miesięcy. gości na moim stole minimum 2 razy w miesiącu :-)

12.06 o 20:17       | 

xXxjuliaxXx

Ta babka jest przepyszna, ja zrobiłam w tortownicy i musiałam piec 55 minut ale to od piekarnika zależy. Polecam

27.03 o 14:11       | 

Genia

Dziękuję za super przepis. Upiekłam. Jest bardzo smaczna!

25.02 o 18:45    | 

Zafirka28

Zjadłabym! D:

10.02 o 20:08    | 

gupolla

właśnie wyjęłam z piekarnika:)cudnie pachnie a smakuje jeszcze lepiej

4.02 o 13:45       | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
mruczka1
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY