Kultura wczesnego średniowiecza w Polsce i Europie


Więcej zszywek z tablicy

Sweetness

Deser z truskawkami, galare...
Mini serniczki z czekoladą
...
Mus brzoskwiniowy
Sernik z ciasteczkami Oreo
...
Składniki:
3 szklanki mąki ...
.Ciasto z płatkami owsianym...
Szarlotka z puszystą bezą 
...
Sernik z batonami "Lio...
Torcik jogurtowy z jagodowy...
Sernik czekoladowy
Kakaowa rolada z kremem ban...
Wilgotne ciasto bananowe

S...
Ciasto jogurtowe DIETETYCZN...
Sernik waniliowy z budyniem...
Mniam!
Przepis po kliknięci...
Tort jogurtowo lodowy - kar...
truskawki na ochłodę
lekkie i kokosowe ptasie &q...
Miętowa panna cotta

Przepi...
Warstwowy deser z wafelkami...
Składniki (3 porcje):

• 25...
Składniki:
-banany
-jogurt ...
truskawkowy deser *.*
Tiramisu owocowe
 Składniki...
SŁODKA, ALE ZDROWA PRZEKĄSK...
Deser Bananowy

Potrzebne n...
lipanatalia

lipanatalia od AngelOfDark

Dodane 5.07 o 1:18
Obserwuj
Wilgotne ciasto bananowe

Składniki:

80g rozpuszczonego masła
100g jogurtu naturalnego
2 jajka
opakowanie cukru wanilinowego
80g cukru
2 dojrzałe rozgniecione banany
1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
400g mąki
1 - 2 banany na wierzch ciasta
lukier z cukru pudru i wody



Przygotowanie:

Olej, jajko, cukier, cukier wanilinowy jogurt i banan mieszamy ze sobą. W oddzielnej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia. Łączymy zawartość obu misek. Masę wylewamy formy (ja użyłam długiej keksówki) na wierzchu układamy plasterki banana. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach lub aż do suchego patyczka. Po ostudzeniu dekorujemy lukrem. 



Gdybym miała banany, to jutro bym piekła ^^

Wilgotne ciasto bananowe


Składniki:

80g rozpuszczonego masła
100g jogurtu naturalnego
2 jajka
opakowanie cukru wanilinowego
80g cukru
2 dojrzałe rozgniecione banany
1 i 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia
400g mąki
1 - 2 banany na wierzch ciasta
lukier z cukru pudru i wody



Przygotowanie:

Olej, jajko, cukier, cukier wanilinowy jogurt i banan mieszamy ze sobą. W oddzielnej misce mieszamy mąkę i proszek do pieczenia. Łączymy zawartość obu misek. Masę wylewamy formy (ja użyłam długiej keksówki) na wierzchu układamy plasterki banana. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach lub aż do suchego patyczka. Po ostudzeniu dekorujemy lukrem.



Gdybym miała banany, to jutro bym piekła ^^

Zgłoś naruszenie

danuska77

Ale jak było spalone? Ja bym chyba wgl cukru nie dodała bo banan taki słodki przecież no i białka osobno na końcu :-\

 |  16.06 o 6:56  

zizianka

Niestety ciasto wyszło okropne, zupełnie nie jak na zdjęciu, w opisie tez niekonsekwencja, raz maslo raz olej, nie polecam :(

 |  22.08 o 14:54  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: