Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Rolada  kakaowa
Ciasto

5- ...
Ciasto   orzechowe  z   bit...
Cytrynowe ciasto Kropka .

...
MURZYNEK Z KULKAMI SEROWO-K...
Popapraniec  
Ciasto 
1 szk...
Wiśnia  z  piernikiem .
Pie...
Ciasto  kokosowe  z  borówk...
Proste  ciasto .
Mannowiec ...
Tort śmietankowy .
Różany  ...
Kakaowo-waniliowe z malinam...
Drożdżówka   sypana
Chałwowiec 
Czekoladowy bis...
Dzień   Dobry  ,  dzisiaj  ...
Ciasto Pod bezową chmurką ....
Ciasto   jogurtowe  z  boró...
Puszyste z truskawkami
Malinowa " Bella Piank...
Kakaowo -waniliowe z owocami
Ciasto z bezą prince polo i...
Proste   ciasto  z  kuleczk...
Słodki Uśmiech
Biszkopt 
6-...
Na Majówkę . 

Ciasto 
7- j...
Makowiec
Babka drożdżowa 

1/2 kg mą...
Babka , cytrynowy puszek . ...
Szyszki
renb

renb

Dodane 13.10 o 5:54
Obserwuj
Wiśnia  z  piernikiem .
Piernik piekłam z większej tortownicy

PIERNIK

3 - szkl. mąki

3- łyżki powideł śliwkowych

4- jajka L

1 1/2- szkl. cukru

1 1/3 łyżki przyprawy do piernika

6- łyżek majonezu

1- szkl. mleka letniego

1 1/2 łyżeczki sody

3- łyżki kakao

Jajka ubić na pianę mikserem , następnie dodawać po kolei składniki suche i mokre , sodę rozpuścić w niewielkiej ilości mleka i dopiero dodać do ciasta . Wszystko mieszamy delikatnie aż do połączenia . Wykładamy na posmarowaną i posypaną bułką , blaszkę . Piec w tem 185 st. C około 1 godziny .

Po ostudzeniu , ścięłam niewielki kawałek górnej warstwy ciasta , wykorzystałam go do wkruszenia do pianki i obsypania boków ciasta .

Pianka ( tu wykorzystałam jogurt Bałkański ale jeżeli ktoś nie radzi sobie z jogurtem można użyć śmietany kremówki .

Jogurt 1 op. 390 ml , ubiłam z cukrem 5 łyżek , dodałam 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej we wrzątku i ostudzonej lekko , gdy jogurt zaczął tężeć ,wkruszyłam trochę piernika , wylałam na płat ciasta i zaraz wyłożyłam wiśnie w syropie , uprzednio odsączone . Następnie przygotowałam 2 opakowanie jogurtu jak powyżej , wylałam na ciasto przykrywając wiśnie i przykryłam blatem piernika , docisnęłam . Po 2 godz. schłodzenia , przygotowałam polewę czekoladową .

10- łyżek cukru pudru

4-łyżki kakaa

2-łyżki masła { tylko prawdziwe masło 82 % }

5 albo 6 łyżeczek wrzątku.

Suche składniki mieszamy w miseczce , roztopić masło w mikrofali , wlać do suchych składników , dodać wodę szybko zamieszać i szybko wylać na ciasto.

Na tym można poprzestać , ja udekorowała kremem maślanym , posmarowałam boki i obsypałam pokruszonym piernikiem , resztę kremu wykorzystałam do dekoracji góry .

Krem maślany

1/2 kostki masła 82 %

2 szkl . cukru pudru .

Krem dość długo miksować aż do rozpuszczenia cukru .

Wiśnia z piernikiem .


Piernik piekłam z większej tortownicy

PIERNIK

3 - szkl. mąki

3- łyżki powideł śliwkowych

4- jajka L

1 1/2- szkl. cukru

1 1/3 łyżki przyprawy do piernika

6- łyżek majonezu

1- szkl. mleka letniego

1 1/2 łyżeczki sody

3- łyżki kakao

Jajka ubić na pianę mikserem , następnie dodawać po kolei składniki suche i mokre , sodę rozpuścić w niewielkiej ilości mleka i dopiero dodać do ciasta . Wszystko mieszamy delikatnie aż do połączenia . Wykładamy na posmarowaną i posypaną bułką , blaszkę . Piec w tem 185 st. C około 1 godziny .

Po ostudzeniu , ścięłam niewielki kawałek górnej warstwy ciasta , wykorzystałam go do wkruszenia do pianki i obsypania boków ciasta .

Pianka ( tu wykorzystałam jogurt Bałkański ale jeżeli ktoś nie radzi sobie z jogurtem można użyć śmietany kremówki .

Jogurt 1 op. 390 ml , ubiłam z cukrem 5 łyżek , dodałam 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczonej we wrzątku i ostudzonej lekko , gdy jogurt zaczął tężeć ,wkruszyłam trochę piernika , wylałam na płat ciasta i zaraz wyłożyłam wiśnie w syropie , uprzednio odsączone . Następnie przygotowałam 2 opakowanie jogurtu jak powyżej , wylałam na ciasto przykrywając wiśnie i przykryłam blatem piernika , docisnęłam . Po 2 godz. schłodzenia , przygotowałam polewę czekoladową .

10- łyżek cukru pudru

4-łyżki kakaa

2-łyżki masła { tylko prawdziwe masło 82 % }

5 albo 6 łyżeczek wrzątku.

Suche składniki mieszamy w miseczce , roztopić masło w mikrofali , wlać do suchych składników , dodać wodę szybko zamieszać i szybko wylać na ciasto.

Na tym można poprzestać , ja udekorowała kremem maślanym , posmarowałam boki i obsypałam pokruszonym piernikiem , resztę kremu wykorzystałam do dekoracji góry .

Krem maślany

1/2 kostki masła 82 %

2 szkl . cukru pudru .

Krem dość długo miksować aż do rozpuszczenia cukru .

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY