Więcej zszywek z tablicy

MOJE WYPIEKI

Tort   na  zimno  z  masłem...
Ciasto  Principessa

Najlep...
PRZYSMAK SUŁTANA
Beza sezam...
Ciasto  "  Kubanka  &q...
Wiśniowa   Ambrozja  
Blasz...
OCZY CARYCY

Ciasto jasne:
...
Ciasto " Ukryte Rubiny...
Ciasto Kukułka
BISZKOPT CIE...
Puszek   z  dżemem .
3-jajk...
Ciasto   "  Czarna   o...
Ciasto Wenus z zagęszczonym...
Prosty i szybki piernik 4 ł...
Wilgotny   makowiec  japońs...
Sernik  na  żółtkach 
1- kg...
Słodka  choineczka 
Przepis...
Ciasteczka  z  uśmiechem  ....
Serniczek , babci Renaty . ...
Sycylijskie  ciasto   pomar...
Ciasto makowo-waniliowe z ż...
Piernikowa   choinka  i  św...
Pierniczki  
Lukier   króle...
Pierniczki  
200 g masła
3/...
Fantazyjny   przekładaniec ...
Rolada  kakaowa
Ciasto

5- ...
Ciasto   orzechowe  z   bit...
Cytrynowe ciasto Kropka .

...
renb

renb

Dodane 30.05 o 6:22
Obserwuj
Wiśniowa   Ambrozja  
Blaszka  24x24 cm
Ciasto:
100g masła
150g cukru
3 jajka
200g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżki kakao

1 słoik wiśni bez pestek (ok. 250- 300g owoców) ja użyłam wiśni w syropie .

Wiśnie odsączyć na sitku. ( Syropu nie wylewać! Będzie potrzebny.)

Miękkie masło, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia zmiksować mikserem. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao do drugiej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej { chodzi o to żeby oba ciasto miały tę samą konsystencję } .

Ciasto wykładamy na posmarowaną i wysypaną bułką tartą blaszkę , ja wykładałam na przemian , raz z kakaem a raz jasne , można według uznania .

Odsączone wiśnie układamy na cieście kakaowym

Ciasto piec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min. w temperaturze 180°C. Po upieczeniu ostudzić.

Masa
2 jogurty Bałkańskie 9 % tłuszczu { są o innej ,mniejszej zawartości ki tłuszczu ale one tak dobrze się nie ubijają }

6 łyżek cukru , można mniej lub więcej w zależności od upodobania .

4 łyżeczki żelatyny , rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzątku .

Jogurty z cukrem ubić na pianę , dodać lekko pod studzoną żelatynę , dobrze zmiksować , jogurt wylewać na ostudzone ciasto gdy zaczyna lekko tężeć .

Z pozostałego syropu i trochę wiśni zrobiłam a'la galaretkę , dodałam żelatynę , wylałam na ciasto .

Wiśniowa Ambrozja

Blaszka 24x24 cm
Ciasto:
100g masła
150g cukru
3 jajka
200g mąki pszennej
3 łyżeczki proszku do pieczenia

2 łyżki mąki ziemniaczanej

2 łyżki kakao

1 słoik wiśni bez pestek (ok. 250- 300g owoców) ja użyłam wiśni w syropie .

Wiśnie odsączyć na sitku. ( Syropu nie wylewać! Będzie potrzebny.)

Miękkie masło, cukier, jajka, mąkę i proszek do pieczenia zmiksować mikserem. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao do drugiej 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej { chodzi o to żeby oba ciasto miały tę samą konsystencję } .

Ciasto wykładamy na posmarowaną i wysypaną bułką tartą blaszkę , ja wykładałam na przemian , raz z kakaem a raz jasne , można według uznania .

Odsączone wiśnie układamy na cieście kakaowym

Ciasto piec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min. w temperaturze 180°C. Po upieczeniu ostudzić.

Masa
2 jogurty Bałkańskie 9 % tłuszczu { są o innej ,mniejszej zawartości ki tłuszczu ale one tak dobrze się nie ubijają }

6 łyżek cukru , można mniej lub więcej w zależności od upodobania .

4 łyżeczki żelatyny , rozpuszczonej w niewielkiej ilości wrzątku .

Jogurty z cukrem ubić na pianę , dodać lekko pod studzoną żelatynę , dobrze zmiksować , jogurt wylewać na ostudzone ciasto gdy zaczyna lekko tężeć .

Z pozostałego syropu i trochę wiśni zrobiłam a'la galaretkę , dodałam żelatynę , wylałam na ciasto .

Zgłoś naruszenie

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Kingabil1

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY