Romeo i julia - źródło szczęścia


Więcej zszywek z tablicy

Gotowanie

ciasto kinder pingui .
SKŁADNIKI:
Przepis na sernik z 3 skład...
Ciasto jogurtowe z borówkam...
Serowe zapiekanki
Kokosowy deser z kaszy mann...
Ziemniaki w marynacie jogur...
Moje własne pierniczki :)
W...
1/4 szklanki miodu
80 g mas...
:##
PRZEPIS NA NAJLEPSZE PI...
pyszne roladki .     Udostę...
Bardzo szybka przekąska   k...
Ciasto jak Kinder Pingui
Bi...
Ciasto kinder country. Wygl...
diy
diy
uwielbiam ❤️
diy
MAXI KING CIASTO 

SKLADNIK...
Racuszki budyniowe z banana...
Kurczak w sosie kurkowym
zapiekanka, warzywa,jak to ...
Włoska pomidorowo-szpinakow...
Proziaki czyli bułeczki pie...
TRADYCYJNY MURZYNEK, WILGOT...
Banalnie proste lody z doda...
Akustyczna

Akustyczna od pami

Dodane 30.05 o 23:41
Obserwuj
Włoska pomidorowo-szpinakowa zupa z makaronem orzo (4-6 porcji):

•2 łyżki oliwy z oliwek
•1,5 szklanki posiekanej cebuli
•1¼ szklanki marchewki pokrojone w połówki talarków
•1 szklanka selera
•6 ząbków czosnku (pieczony)
•6½ szklanki bulionu warzywnego (lub z kurczaka)
•2 puszki krojonych pomidorów z puszki
•1 ½ łyżka pesto
•1 ½ szklanki orzo
•½ łyżeczki suszonego tymianku
•½ łyżeczki przyprawy włoskiej (np Kamis)
•½ łyżeczki oregano
•3 szklanki młodego szpinaku 
•sól i pieprz do smaku

Rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę i podsmaż ją przez 4-5 minut, aż się lekko zrumieni. 
Dodać marchew, seler i pieczonego czosnku i nadal podsmażyć przez kolejne 3 minuty.
Dodaj  wraz z pomidorami, pesto, orzo, przyprawy (tyminek, włoska, oregano) i mieszaj do połączenia.
Zmniejsz ogień i pozwól orzo ugotować się al dente mieszając od czasu do czasu.
Tuż przed podaniem dodać młody szpinak  i nadal gotować przez ok. 1 minutę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ciepłe.

*Pieczony czosnek można zastąpić świeżym

Włoska pomidorowo-szpinakowa zupa z makaronem orzo

(4-6 porcji):

•2 łyżki oliwy z oliwek
•1,5 szklanki posiekanej cebuli
•1¼ szklanki marchewki pokrojone w połówki talarków
•1 szklanka selera
•6 ząbków czosnku (pieczony)
•6½ szklanki bulionu warzywnego (lub z kurczaka)
•2 puszki krojonych pomidorów z puszki
•1 ½ łyżka pesto
•1 ½ szklanki orzo
•½ łyżeczki suszonego tymianku
•½ łyżeczki przyprawy włoskiej (np Kamis)
•½ łyżeczki oregano
•3 szklanki młodego szpinaku
•sól i pieprz do smaku

Rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę i podsmaż ją przez 4-5 minut, aż się lekko zrumieni.
Dodać marchew, seler i pieczonego czosnku i nadal podsmażyć przez kolejne 3 minuty.
Dodaj wraz z pomidorami, pesto, orzo, przyprawy (tyminek, włoska, oregano) i mieszaj do połączenia.
Zmniejsz ogień i pozwól orzo ugotować się al dente mieszając od czasu do czasu.
Tuż przed podaniem dodać młody szpinak i nadal gotować przez ok. 1 minutę.
Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ciepłe.

*Pieczony czosnek można zastąpić świeżym

Zgłoś naruszenie

Gabrielle007

Zrobiłam i cała rodzinka zachwycona tymi smakami, bardzo mocnymi :D

1  |  12.07 o 15:07  

liliana200

pycha jest!zrobiłam.

1  |  19.05 o 9:21  

, aby dodać komentarz.

Użytkownicy także przypinają: