Więcej zszywek z tablicy

Kuchnia

Włoska pomidorowo-szpinakow...
Zapiekanka z tortellini
sernik mascarpone bez cukru...
Racuchy drożdżowe z maślank...
Zdrowe, a pyszne. Słodziutk...
Róże z jabłek i ciasta fran...
zielony koktajl
jogurtowy łamaniec
Frittata z jarmużem i pomid...
zupa koperkowa - świetna na...
lemoniada kwiatowa
Pepsi Float
Sernik z serków homogenizow...
omlet francuski z ziołami-s...
kolorowa tarta, tarta warzywna
Domowe bułeczki na kebab, b...
Brownie z truskawkami
Jadalna ziemiaa jako prezen...
dietetyczne owocowe tiramis...
ciasto drożdżowe
przepis po kliknięciu, pysz...
przepis po kliknięciu
CIASTECZKOWY MILKSHAKE

Prz...
Makaron z truskawkami,coś i...
bardzo prosty deser bananow...
Ziemniaczane cygara z mięse...
AlicjaTaZbajki

AlicjaTaZbajki od pami

Dodane 2.06 o 17:46
Obserwuj
Włoska pomidorowo-szpinakowa zupa z makaronem orzo (4-6 porcji): •2 łyżki oliwy z oliwek •1,5 szklanki posiekanej cebuli •1¼ szklanki marchewki pokrojone w połówki talarków •1 szklanka selera •6 ząbków czosnku (pieczony) •6½ szklanki bulionu warzywnego (lub z kurczaka) •2 puszki krojonych pomidorów z puszki •1 ½ łyżka pesto •1 ½ szklanki orzo •½ łyżeczki suszonego tymianku •½ łyżeczki przyprawy włoskiej (np Kamis) •½ łyżeczki oregano •3 szklanki młodego szpinaku •sól i pieprz do smaku Rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę i podsmaż ją przez 4-5 minut, aż się lekko zrumieni. Dodać marchew, seler i pieczonego czosnku i nadal podsmażyć przez kolejne 3 minuty. Dodaj wraz z pomidorami, pesto, orzo, przyprawy (tyminek, włoska, oregano) i mieszaj do połączenia. Zmniejsz ogień i pozwól orzo ugotować się al dente mieszając od czasu do czasu. Tuż przed podaniem dodać młody szpinak i nadal gotować przez ok. 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ciepłe. *Pieczony czosnek można zastąpić świeżym

Włoska pomidorowo-szpinakowa zupa z makaronem orzo

(4-6 porcji): •2 łyżki oliwy z oliwek •1,5 szklanki posiekanej cebuli •1¼ szklanki marchewki pokrojone w połówki talarków •1 szklanka selera •6 ząbków czosnku (pieczony) •6½ szklanki bulionu warzywnego (lub z kurczaka) •2 puszki krojonych pomidorów z puszki •1 ½ łyżka pesto •1 ½ szklanki orzo •½ łyżeczki suszonego tymianku •½ łyżeczki przyprawy włoskiej (np Kamis) •½ łyżeczki oregano •3 szklanki młodego szpinaku •sól i pieprz do smaku Rozgrzać olej na średnim ogniu. Dodaj cebulę i podsmaż ją przez 4-5 minut, aż się lekko zrumieni. Dodać marchew, seler i pieczonego czosnku i nadal podsmażyć przez kolejne 3 minuty. Dodaj wraz z pomidorami, pesto, orzo, przyprawy (tyminek, włoska, oregano) i mieszaj do połączenia. Zmniejsz ogień i pozwól orzo ugotować się al dente mieszając od czasu do czasu. Tuż przed podaniem dodać młody szpinak i nadal gotować przez ok. 1 minutę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ciepłe. *Pieczony czosnek można zastąpić świeżym

Zgłoś naruszenie

Gabrielle007

Zrobiłam i cała rodzinka zachwycona tymi smakami, bardzo mocnymi :D

12.07 o 15:07       | 

liliana200

pycha jest!zrobiłam.

19.05 o 9:21    | 

Janusz125

lubię pomidorową ta, to taka urozmaicona wersja :)

16.05 o 11:49   1  | 

, aby dodać komentarz.

Polubili Lubię
Zszywka przypięta na tablicach:

Użytkownicy także przypinają:

ZMIEŃ TŁO ZMIEŃ STYL
DO GÓRY